Neljäs peräkkäinen pistepotti jäi haaveeksi, TPS parempi Turussa 2-1

TPS - KalPa 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Tilastot täällä.

Ei voita KalPa tällä kaudella kaikkia 60 Liigan runkosarjaottelua. Tämä harvemmalle yllätyksenä tullut asia konkretisoitui torstaina Turussa kun kauden komeasti kolmella voitolla avanneen KalPan neljäs peräkkäinen pisteille yltäminen jäi pienestä kiinni ja TPS voitti 2-1. Isännille voitto oli nyt toinen peräkkäinen.

Kaksi ensimmäistä erää päättyivät maalittomina, kunnes Lauri Tukonen riisti kiekon ja iski TPS:n kolmannen erän toisella minuutilla johtoon. KalPa kilautti kiekon ottelussa muutamankin kerran TPS-maalin kehikoihin, ironisesti turkulaisten toisessa maalissa oli vastaavasti onni myötä. Noin neljä minuuttia ennen erän päätöstä kiekko pomppi onnekkaasti KalPa-pelaajien varusteista maaliin, maali merkattiin Tadas Kumeliauskasille. Mutta, KalPa ei antanut periksi.

Päävalmentaja Pekka Virta tunnetaan rohkeudestaan ja hän ottikin aikalisän sekä jälleen hyvin torjuneen maalivahti Eero Kilpeläisen pois maaliltaan jo noin kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Se kannatti, sillä vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin Janne Kolehmainen toi kauden avausmaalillaan keltapaidat enää maalin päähän. Syöttöpisteet Arttu Ilomäelle ja Tomas Kubalikille. Ilomäellä on nyt kahdesta ottelusta pisteet 0+2 ja Kubalikilla vastaavasti neljästä ottelusta pisteet 1+4, joilla hän on seuraavassa ottelussa jo joukkueensa kultakypärä.

Kavennuksen jälkeen savolaiset hakivat tasoitusta edelleen ilman maalivahtia ja viimeinen maalipaikka syntyikin aivan ottelun viimeisillä sekunneilla, mutta summeri pelasti isännät paineen alta ja pisteet jäivät Aurajoen rannoille. KalPa peli-ilme ja halukkuus taistella jokaisesta kiekosta olivat jälleen oikein hyvää tasoa ja maalipaikkojakin joukkue loi riittävästi, mutta nyt se ei riittänyt pisteille.

Liigaan harvinaisempi kolmen ottelun vieraspeliputki on KalPalla nyt takana ja edessä on Liiga-kauden ensimmäinen lauantai-ottelu kotiyleisön edessä. Lauantaisin Data Group Areenalla on tunnetusti aina hyvä tunnelma, tervetuloa paikan päälle!