Mustan Verkoston uusi aika alkoi, loistava tunnelma siivitti KalPan taas voittoon JYPistä

KalPa - JYP 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Kannattajayhteisö Musta Verkosto vaihtoi loppuvuodesta johtoaan ja alkoi markkinoida vuoden 2015 ensimmäistä kotiottelua teemalla "Uusi aika alkaa 2.1.". Ja niin todellakin tapahtui. Uuden ajan alku oli yhtä aikaa lupauksia antanut, että odotukset ylittänyt. Kannattajat yllättivät joukkueensa olemalla kulmakatsomossa ja äänekkäitä jo lämmittelyn alussa. Itse ottelussa kulmakatsomo oli kauden kovaäänisin ja suuri yleisö löi todella hyvin käsillään tahtia Mustan Verkoston rytmiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että yhtälailla kuin valmennuksen kesken kauden vaihtanut joukkue tarvitsee aikaa uuden pelitavan opettelemiseen, johtoa kesken kauden vaihtanut kannattajayhteisö tarvitsee aikaa uuden katsomokulttuurin kehittämiseen. Kummassakin tapauksessa kestävä kehitys vaatii aikaa, eikä kehitys voi olla koko ajan suoraviivaista.

Tunnelma Data Group Areenalla oli läpi ottelun loistava ja se siivitti kotijoukkueen loukkaantumisista kärsivänäkin yli paikallisvastustaja JYPistä todella isoon ja makeaan voittoon. KalPalta oli sivussa ottelusta peräti viisi puolustajaa sekä edellisen ottelun alla loukkaantunut tähtimaalivahti Eero Kilpeläinen. Takaiskut ovat todella tuntuvia, mutta tämän Niiralan isännät paikkasivat onnistuneesti sisulla ja suurella sydämellä, taistelemalla kaukalossa kuin viimeistä päivää. Kauden äänekkäin Musta Verkosto sytytti suuren yleisön elämään äänekkäästi joukkueensa mukana ja kotiyleisö sytytti kotijoukkueen jättämään kaikkensa kaukaloon. Samaan aikaan KalPa sytytti yleisöään katsomoon asti pursunneella taistelutahdolla, ja positiivinen kierre oli valmis. Tuloskin oli heti paras mahdollinen, kolmen pisteen kotivoitto, joka oli KalPalle paitsi pisteiden valossa niin myös henkisesti iso voitto. Kotiyleisö sai vastaavasti tuulettaa antaumuksella kauden jo toista kotivoittoa lähimmän Liiga-kylän joukkueesta.

Numeroin 2-2 päättynyt avauserä oli vasta uransa kuudennen Liiga-ottelun torjuneelle 21-vuotiaalle KalPa-vahti Samu Perhoselle töiden vähyyden ja JYPin tehokkuuden myötä vaikea. Toisessa ja kolmannessa erässä kotiyleisö kannusti paitsi äänekkäästi joukkuetta, se tuki hyvin myös Perhosta, antaen aplodeja torjunnoille ja Mustan Verkoston huutaessa maalivahdin nimeä isompien torjuntojen jälkeen. Näin Perhonen nousi ottelun aikana komeasti voittajaksi. Isäntien tehomiehet perjantaina olivat Tomas Kubalik (1+1), ensimmäisen Liiga-maalinsa laukonut Santeri Lukka, Jukka Voutilainen ja kovaan maalivireeseen yltynyt Janne Kolehmainen sekä Jaakko Rissanen (0+2), Mikael Ruohomaa (0+2) ja Michal Birner (0+2). KalPa teki neljästä maalistaan ylivoimalla peräti kolme ja joukkue on kotikaukalossaan Liigan tehokkain joukkue ylivoimalla. Huonoa joukkuetta vastaan osumat eivät syntyneet, sillä jyväskyläläiset ovat vastaavasti vierasjäällä Liigan toiseksi paras alivoimajoukkue.

KalPa ja JYP ovat kohdanneet tämän kauden Liigan runkosarjassa nyt kolmesti, kahdesti Kuopiossa sekä kerran Jyväskylässä ja kaikki taistelut ovat päättyneet kotivoittoihin. Viime kaudella JYP oli keskinäisissä otteluissa niskanpäällä, kahdella sitä ededltäneellä kaudella puolestaan savolaiset olivat parempia. Kun Kuopio ja Jyväskylä päätyivät vastakkain tammikuun Veikkauskierrokselle, kohtaavat joukkueet toisensa nyt runkosarjassa seitsemän kertaa, joten Keski-Suomen herruuteen tarvitaan neljä voittoa ja KalPalla on niitä nyt kaksi.

Vuosi 2015 alkoi savolaisittain komeasti. Yleisömäärä nousi heti yli 4000:n, tunnelma ottelun alusta sen loppuun asti oli erinomainen ja joukkue venyi komeaan kotivoittoon. Seuraavat kaksi kotiottelua pelataan Savon sydämessä poikkeuksellisina viikonpäivinä, maanantaina ja keskiviikkona. Liput HPK- ja Tappara-otteluihin ovat jo myynnissä, tervetuloa kokemaan jälleen hyvää tunnelmaa paikanpäälle!

PS. Hyödynnä erinomainen tarjous, tammikuun kolme Supersaver-ottelua kahden hinnalla! Tarjous on voimassa maanantaihin 5.1. asti. Lue lisää täältä!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ma 5.1. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver
 - Ke 7.1. klo 18.30 KalPa - Tappara  Supersaver
 - La 17.1. klo 17.00 KalPa - Ilves  Classic