Michal Birnerin kolme pistettä liikaa Ilvekselle, KalPa jatkaa Liiga-kärjessä

Ilves - KalPa 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Tilastot täällä.

Vuoroin vieraissa, se on ollut KalPan ja Ilveksen keskinäisten otteluiden trendi tällä kaudella. Lokakuun puolivälissä Tampereella KalPa nousi voittomaalikilpailussa 3-4 voittoon ja marraskuun puolivälissä Kuopiossa Ilves nousi 1-3 voittoon. Kauden kolmas keskinäinen ottelu nähtiin Tampereella ja jälleen voittoa juhli vierasjoukkue, KalPan kuitatessa edellisen kohtaamisen identtisillä lukemilla, 1-3 vierasvoitolla.

Savolaiset siirtyivät johtoon jo avauserän kolmannella minuutilla kun Jukka Voutilainen pelasi Ilves-maalin edessä esimerkillisen miehekkäästi ja nosti numerot 0-1:een. Maalin edessä oli ansiokkaasti röyhimässä myös Michal Birner ja kunniaa osumasta kuuluu syöttöpisteen lisäksi myös Joona Harjamalle, joka ennen laukomista maalia kohti piti ihailtavalla maltilla kiekkoa lavassaan roiskimisen sijaan.

Toisen erän merkittävin tapahtuma nähtiin jälleen jo kolmannella minuutilla Janne Kolehmaisen antaessa Mikke Levolle kovan avojään taklauksen. Nuori pelaaja unohti kiekollisen pelaajan tärkeimmän opin itsensä suojelemiseksi kaukalossa, pidä pää ylhäällä ja hintana oli ottelun jääminen kesken. Ottelu jäi kesken myös Kolehmaiselta pelirangaistuksen johdosta, joka herätti heti tuoreeltaan keskustelua puolesta ja vastaan.

Taklauksen jälkeen Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta kääntää ottelu, mutta KalPa ei sitä sallinut. Keltaiset taistelivat kuusi ja puoli minuuttia yhden miehen alivoimalla sekä päälle vielä puoli minuuttia kahden miehen vajaalla, koko aika takaiskuitta. Tästä kiitos paitsi KalPa-vahti Eero Kilpeläiselle, myös ihailtavan uhrautuvasti taistelleille KalPan alivoimapelaajille.

Seuraava iso tapahtuma ei tapahtunut nyt kolmannen erän kolmannella, vaan kolmannellatoista minuutilla. Hieman aiemmin KalPalla oli hyvä maalintekopaikka joka jäi käyttämättä ja hetkeä myöhemmin Ilves sai ylivoiman. Moni kotiyleisöstä varmasti ajattelikin jo, että kun vastustaja ei tehnyt maalia, tehdään nyt me. Vaan toisin kävi, kapteeni Mikko Jokela lähti alivoimalla puolustajan tontiltaan hyökkäykseen Birnerin kanssa ja tuloksena 0-2. Tshekin luistimen kautta syntynyt osuma hyväksyttiin, kun nykytulkinnan mukaan luistimella saa ohjata kiekon maaliin, kunhan ei synny potkuliikettä ja sitä tilanteessa ei ollut.

Lopussa Ilves haki kavennusta kuudella kenttäpelaajallaan KalPan viittä vastaan ja yritys palkittiin. Klassinen tilanne, laukaus viivalta kohti maskia ja paluukiekosta Vojtech Polak nosti Hakametsän jäähallin tunnelmaa 1-2 osumallaan. Kotijoukkue jatkoi riskillä pelaamista ja tällä kertaa se kostautui. Liigan parhaisiin karvaajiin lukeutuva Sami Mutanen yllätti liukkaukdellaan Ilves-puolustajan tyhjän Ilves-maalin takana, nostaen oikeaoppisesti mailaa, riistäen kiekon ja kääntäen sen maalinkulmalta rystyllä maaliin. Mutasta ei Savon sydämeen maalitykiksi hankittukaan, mutta mies osaa toden totta valita osuvat ajankohdat maaleilleen. Kauden ensimmäinen oli kotikaukalossa ottelun ainoa maali päätöserässä Bluesia vastaan ja nyt kauden toinen maali katkaisi Ilveksen niskan ja sinetöi sekä KalPan voiton että savolaisten jatkamisen Liiga-kärjessä.

Maalintekijät ansaitsevat luonnollisesti kiitokset ottelun kääntämisestä joukkueelleen, mutta kumarruksen ansaitsee jälleen kerran myös maalivahti Kilpeläinen. 25 torjuntaa tarjosivat Savon ylpeydelle myös tiistai-iltana mahdollisuuden voittaa ottelu ja varmojen torjuntojen joukossa oli myös hyvinkin näyttäviä koppeja. Jos joku ei keväällä uskonut KalPan kerrottua hankkineensa voittavan maalivahdin, nyt on hyvä ajankohta tarkistaa mielipidettään. Voittava maalivahti kun on maalivahti joka tarjoaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittaa. Välillä kenttäpelaajat ratkaisevat ottelun joukkueensa eduksi, välillä eivät. Tiistaina oli KalPalle hyvä päivä.