Let´s Playoff! Haastattelussa #39 Jukka Voutilainen

Jukka Voutilainen on voittanut urallaan enemmän kuin suurin osa pelaajista tulee urillaan voittamaan. 2002 Suomen mestaruus Jokereissa, 2006 Suomen mestaruus HPK:ssa, 2008 ja 2010 Ruotsin mestaruudet HV71:ssä. Lisäksi kokemusta on finaaleista HV71:stä 2009 ja Tapparasta viime keväältä. Kuusi kertaa finaaleissa, tuloksena neljä mestaruutta.

Kolmatta kauttaan Liigassa kasvattajaseuransa paidassa nyt pelaava Voutilainen sai pelata runkosarjan ehjänä ja otteluita kertyi 56. Myös pistemäärä nousi KalPa-kausien parhaaksi, tuloksena pisteet 17+8. Runkosarjassa "Velho" oli iso osa KalPan yltämistä sijalle kuusi ja myös pudotuspeleissä katseet kääntyvät tämän kokeneen voittajan suuntaan kun otteluita ratkaistaan. 

Runkosarjan rasitusten jälkeen Voutilainen saa muun joukkueen tavoin viikon ajan arvokasta lepo- ja valmistautumisaikaa pudotuspeleihin. Viime keväänä tämä mies teki pudotuspeleissä lainapelaajana Tapparalle 15 ottelussa pisteet 6+6 ja oli isossa roolissa viemässä joukkuetta yhden ainoan maalin päähän Suomen mestaruudesta. Nyt hän on valmis johdattamaan kasvattajaseuransa pitkälle!



Puolesta Savonmaan, kohti keltaista kevättä: Jukka Voutilainen.

Kuinka ajattelet omaa lähtökohtaasi pudotuspeleihin verrattuna viime kevääseen?
 - Kolme päivää huilia runkosarjan jälkeen teki hyvää. Vuosi sitten olin ennen pudotuspelejä viisi viikkoa sivussa, olin palatessa tuore ja hyvässä tikissä. Kun ei toipilaana pelaa, henkinen stressi on pienempi. Se on henkisesti paljon helpompaa, voi jättää aivot narikkaan, ei tarvitse miettiä pelejä, kuntouttaa vain itseään. Tilanne on hyvä, saatiin viikon tauko otteluista, se on iso asia.

Väänsit viime keväänä Tapparan kanssa seitsemän peliä Lukon kanssa kun etenitte finaaleihin. Onko tästä kokemuksesta hyötyä tämän kevään Lukko-sarjaan?
 - Nyt on eri joukkueet ja matkustaminen on ihan erilaista. Eniten hyötyä on siitä, että näitä playoff-pelejä on tullut uran aikana pelattua paljon.

Kuinka näet, mikä tulee olemaan tämän ottelusarjan ratkaisu?
 - Erikoistilanteet ovat pudotuspeleissä isossa roolissa, se vielä korostuu nyt Lukon kohdalla. Jos annetaan alivoimalla maaleja ja ei tehdä itse ylivoimalla niitä, on vaikea voittaa. Fyysinen ja henkinen kovuus ovat tärkeitä, siellä on isoja äijiä, heitä täytyy pystyä horjuttamaan ja on oltava valmis vastaamaan.

Ylivoiman tehokkuudessa on ollut iso ero koti- ja vierasotteluissa. Millä eväillä ylivoimaa voi saada tehokkaammaksi?
 - Kuopiossa pelataan isossa kaukalossa ja ylivoimalla on enemmän tilaa kuin joillakin paikkakunnilla, esimerkiksi Raumalla. Samat lainalaisuudet eivät toimi pienessä kaukalossa kuten isossa kaukalossa, se ei voi olla vaikuttamatta. Tottakai kotijoukkue uskaltaa paineistaa alivoimalla enemmän, sekin vaikuttaa. Täytyy unohtaa mennyt ja rauhassa yrittää tehdä tulosta rennosti. Pitää saada rentoutta, väkisin ja pakottamalla ei tule yhtään mitään.

Olet tunnettu analyyttisenä ja perfektionistisena urheilijana. Kuinka suuri apu organisaation ensimmäiseen otteluun lentämisen mahdollistaminen on?
 
- Tämä on huippu-urheilua. Hienoa, että seura panostaa lisää ja mahdollistaa meille optimaaliset olosuhteet. Iso kiitos organisaatiolle. Jos meinaa pärjätä, kaikki asiat on tehtävä mahdollisimman hyvin, tämä on huippu-urheilua parhaimmillaan kaikin puolin.

Ketä pelaajia nostaisit esille tämän sarjan potentiaalisiksi pudotuspelipelaajiksi, suureen rooliin nousijoiksi?
 - Jos nuoria ajatellaan niin Riikolan Juuso, luisteluvoima on valtava ja hyvä laukaus. Kokeneemmista sanon "Petosen tavarajunan", Hyvärisen, se mies tykkää mennä vastustajan ihon alle.

Sinulla on paljon kokemusta pudotuspelien maailmasta, minkälainen kotiyleisön merkitys on tähän aikaan vuodesta?
 - Jos halli on täynnä, tottakai kotiyleisö on iso tuki joukkueelle. Vieraissakin pitää pystyä voittamaan, mutta hyvällä kotiyleisöllä on hirveän iso merkitys.


Puolesta Savonmaan t-paidat ja muut KalPa-tuotteet kaikkialle maailmaan täältä!

Liput kahteen ensimmäiseen kotiotteluun ovat myynnissä! Katso myyntipisteet täältä!

Playoff-kausikortit myynnissä KalPan toimistolla perjantaihin 20.3. klo 12.00 asti. Lue lisää täältä!

VIP-tilat kahteen ensimmäiseen kotiotteluun ovat varattavissa! Lue lisää täältä!


OTTELUOHJELMA
- Pe 20.3. klo 18.30 Lukko - KalPa
- La 21.3. klo 17.00 KalPa - Lukko
- Ti 24.3. klo 18.30 Lukko - KalPa
- To 26.3. klo 18.30 KalPa - Lukko

- La 28.3. klo 17.00 Lukko - KalPa (tarvittaessa)
- Ma 30.3. klo 18.30 KalPa - Lukko (tarvittaessa)
- Ti 31.3. klo 18.30 Lukko - KalPa (tarvittaessa)