Legendaottelun ennakko: Lue Esko Nokelaisen muistot! Mediakuutiolla Brent Sapergian videotervehdys!

Data Group Areena la 11.10.: Legendaottelu KalPa 86-87 - Kärpät 86-87 klo 17.00, Liiga-ottelu KalPa - Kärpät klo 18.30. Ovet aukeavat klo 16.00, VIP-tilat klo 16.30.

Lauantaina Data Group Areenalla on tarjolla jotakin todella erityistä! Osana KalPan 85-vuotisjuhlaottelua nähdään uusinta syksyltä 1986, KalPan ensimmäisestä SM-liigaottelusta Kärppiä vastaan. Peliaika on 2 x 10 minuuttia juoksevaa aikaa, jonka jälkeen suoritetaan rangaistuslaukauskilpailu.

Savossa yhä edelleen hämmästyttävän suosittu Brent Sapergia on myös mukana ottelutapahtumassa. Sapergia ei työkiireiden takia päässyt Kuopioon, mutta legendaottelun parin minuutin pituisella erätauolla nähdään mediakuutiolta miehen tuoreet terveiset Arizonasta KalPa-kannattajille sekä joukkuekavereilleen.


Brent kumartaa yleisölle jonka edessä hän rakasti pelata ja pitää peukaloa pystyssä joukkuekavereilleen.


KalPan päävalmentajana ottelussa toimii itseoikeutetusti Esko Nokelainen, yksi kautta aikojen parhaista KalPa-valmentajista. Nokelaisen rooli oli hyvin keskeinen kun KalPa nousi vain viidessä kaudessa II divisioonasta SM-liigaan, joista kausista Nokelainen toimi päävalmentajana I divisioonassa kaudet 83-86 ja SM-liigassa kaudet 86-88. Keväällä 95 "Noksu" juhli Curt Lindströmin valmennustiimissä maailmanmestaruutta.

Esko Nokelainen, mitä teet nykyisin?
 - En mittään! Nautin eläkepäivistä ja pelaan golfia kesäisin. Olen siirtynyt jääkiekossa asiantuntijapuolelle, ja asiantuntemus on noussut 100 %.

Ketkä olivat tuolla KalPan ensimmäisellä SM-liigakaudella joukkueen henkisiä johtajia?
 - Joukkueessa oli kolme kulmakiveä, voisi sanoa näin. Paavola maalilla pelasi hyvän kauden, ja hyvä maalivahti on aina tärkeä. Harvoin yksi hyökkääjä pystyy kääntämään pelejä, mutta Rinne oli sellainen pelaaja, että pystyi. Järvinen, ja myös Jormakka, olivat alakerrassa tärkeitä pelaajia, erilaisia keskenään, mutta hirvittävän tärkeitä ja rauhallisia. Sitten oli sellaisia pelaajia jotka pystyivät pelkällä ilmeellään tuomaan auringon pukukoppiin, Väliojan "Essi" oli sellainen, ei ottanut asioita vakavasti, mutta otti ne tosissaan.

Minkälainen valmennetteva oli KalPan supertähti Jouni Rinne?
 - Olihan hän haasteellinen, piti oikeista naruista osata vedellä, että sai kaikki irti. Huonoja puolia piti yrittää pimentää ja hyviä puolia saada kukkimaan. Ei meillä mitään riitoja kuitenkaan ollut. Mietin, että minnehän asti Joukki olisi päässyt jos olisi ladannut aivan kaiken uraansa, kun hän pelasi poikkeuksellisilla lahjoilla. Päällikön pitää saada olla päällikkö, joukkue pitää rakentaa sillä tavalla, mutta heitä ei saa olla liian paljon, että valmentaja on kuitenkin se joka päättää. Usein kuulee sanottavan, että kyllä meillä maalipaikkoja oli, mutta... Joukki ei montaa paikkaa maaliin tarvinnut. Prosentteja tehokkuudesta jos katsottaisiin, onkohan Suomessa ollut ketään samalla tasolla? No ehkä Selänne. Tietenkin peli on muuttunut niistä ajoista.

Entä luonnonvoima Kanadasta, Brent Sapergia?
 - Arvasin, että tätä kysytään... Hänestä ei ihan selvää kuvaa jäänyt. Vähän samanlainen kuin Rinne, intuitiolla menivät molemmat jäällä aika paljon. Tuskin olisi pystynyt ahdistamaan häntä pieneen rooliin, mies oli maalintekijä ja ohje oli, että antaa paukkua. Kun hänellä oli tuskaa, hän tapasi huutaa "Shoot that fucking puck!" Ei paljon syöttöjä jaellut kun tuli alueille miltä voi laukoa. Nuorilla miehillä välillä veri kuohuu ja Brentillä se kuohui aika ajoin liikaakin. NHL-ura kaatui Manhattanin houkutuksiin kun vanhemmat pelaajat näkivät nuoren miehen uhkana ja johdattelivat hänet sinne.

Useat 86-87 kauden pelaajat ovat kehuneet vuolaasti savolaista yleisöä. Minkälainen kotilyleisö KalPalla oli sinun mielestä?
 - Meillä oli loistava ja hyvin innokas yleisö, se on selvä juttu. Huuma on parhaimmillaan kun noustaan johonkin, se on orgasmin huippu, kun saavutetaan iso päämäärä. Meillä oli silloin kolmen vuoden projekti nousta SM-liigaan ja kun se onnistui, se näkyi yleisössä, pelaajissa, koko seurassa ja koko Pohjois-Savossa. Rumpuryhmät tulivat katsomoihin hyvin samoja aikoja Kuopiossa ja Jyväskylässä ja ne nostivat elämän katsomoissa uudelle tasolle. Ilman muuta Kuopiossa oli vahva tuki yleisöltä ja varsinkin kun pelattiin Jyppiä vastaan, Kuopiossa tai myös Jyväskylässäkin, silloin kohtasivat kaksi huumaa yhtä aikaa elänyttä joukkuetta.

Mitä muistat SM-liiga-avauksesta Kärppiä vastaan?
 - Suuria tunteitahan se ottelu herätti. Kärpät oli iso joukkue, mestarisuosikki, ja se kun pystyttiin kaatamaan avauksessa niin se oli kermaa kakun päälle, eihän siitä pääse mihinkään.

 - Meillä oli taktiikkapalaveri samalla kun käytiin syömässä Savoniassa ennen peliä. Kysyin pelaajilta, mitä Kärpillä on parempaa tai enemmän kuin meillä. Joku, olisikohan ollut "Börje" (Jari Järvinen) sanoi, että kokemus. Totesin, että sitä ei voida saada mistään, mutta jos se on ainoa ero meidän ja Kärppien välillä niin olemme samalla viivalla ja voimme voittaa ottelun. Se oli kepeä taktiikkapalaveri. Joukkue ei jännittänyt avausottelua. Hyvä joukkuehan meillä oli, oltiin opittu voittamaan kun I divisioonassa oli voitettu lähes koko ajan.


Kokoonpano, KalPa 86-87:
1 Jari Paavola (MV)
30 Hannu Nykvist (MV)
3 Timo Kulonen
6 Jari Järvinen
7 Pasi Ruponen
8 Juha Tuohimaa
10 Jukka Holtari
11 Kenth Vesterlund
13 Tero Arkiomaa
16 Esa Välioja
19 Jari Suvinen
22 Tapio Huusko
27 Jouni Rinne
29 Ossi Ruohoaho
 
Valmentaja Esko Nokelainen
Huoltaja Esko Kasanen
Lääkäri Olavi Airaksinen
 
Kokoonpano, Kärpät 86-87:

2 Ari Hellgren (MV)
3 Ossi Piitulainen
4 Hannu Jalonen
8 Juha Tuohimaa
9 Kai Rautio
10 Ari Tuppurainen
11 Pekka Alatalo
12 Timo Iljina
14 Erkki Huttunen
15 Markku Kiimalainen
16 Pekka Tuomisto

Ottelun erotuomarina toimii legendaarinen Kari Nieminen ja ottelun selostaa kaikkien hehkuttajien äiti ja isä Mikko Juntunen. Musiikista vastaa ihan ite DJ Nite.


Kausikortilla näet automaattisesti omalta paikaltasi Liiga-ottelun lisäksi myös legendaottelun. Pääsyliput Liiga-otteluun sisältävät myös legendaottelun. Huomioitavaa on, että ovet aukeavat jo klo 16.00, VIP-tilat aukeavat klo 16.30.


Aikataulu:
 - Klo 12.00-13.00 KalPa Pro Shopilla uutta KalPan kuvateosta signeeraamassa KalPa-legendat Jouni Rinne sekä Juha Tuohimaa ja lehtikuvaaja Olli Herranen
 - Klo 16.00 Data Group Areenan ovet aukeavat
 - Klo 16.15-17.00 Monttu Pubissa Data Groupin tikkakilpailu.
 - Klo 16.30 VIP-tilojen oveat aukeavat
 - Klo 17.00 legendaottelu KalPa 86-87 - Kärpät 86-87
 - Klo 17.25 rangaistuslaukauskilpailu
 - Klo 17.45 Monttu Pubissa Pre-game show, vieraana KalPa-legenda Sami Kapanen.
 - Klo 18.00-18.30 B-tasanteen KalPa Shopilla uutta KalPan kuvateosta signeeraamassa KalPa-legenda Sami Kapanen sekä lehtikuvaaja Olli Herranen
 - Klo 18.27 Maamme-laulu, esittäjänä Sanna Rosberg
 - Klo 18.30 aloituskiekon pudottaa KalPa-legenda Jouni Rinne
 - Klo 18.30 Liiga-ottelu KalPa - Kärpät
 - 1. erätauolla KalPa Wall of Fameen aateloitujen ensimmäisten henkilöiden julkistus
 - Ottelun päätyttyä erikoisjälkipelit ravintola Amarillossa, vieraana KalPan ja Kärppien 86-87 joukkueiden pelaajat


KalPa-kuvateoksen myynti ja signeeraus:
"Kamerassa KalPa - osumia ja huteja viideltä vuosikymmeneltä" -kuvateos ilmestyy lauantaina 11.10. ja kirjan hinta on 39 euroa. Kirjan signeeraustilaisuudet seuraavasti:
 - Klo 12.00-13.00 KalPa Pro Shopilla KalPa-legendat Jouni Rinne sekä Juha Tuohimaa ja lehtikuvaaja Olli Herranen.
 - Klo 18.00-18.30 Data Group Areenan KalPa Shopilla KalPa-legenda Sami Kapanen ja lehtikuvaaja Olli Herranen.


Pääsylippujen hinnat alkaen Premium-ottelu:
- Istumapaikat: 18 €
- Miniperhelippu (1+1) 40 € ja perhelippu (2+2 / 1+3): 76 €
- Seisomapaikat: 5 €

Katso kaikki lippujen hinnat täältä.

* = Lapset (7-15 v.), opiskelijat, varusmiehet / siviilipalvelusmiehet, eläkeläiset. HUOMIO! Varaudu todistamaan alennusoikeutesi.


Lippujen ennakkomyynti:
Hanki liput ennakkoon suoraan täältä tai käy ennakkomyyntipisteellä, jotka näet täältä.

Ostaessasi lipun Data Group Areenan A- tai B-ovelta, varaudu mahdollisiin jonoihin.

Kausikorttilaisia ja ennakkoon lipun lunastaneita kehotetaan käyttämään B-, C- ja D-sisäänkäyntejä.


Lippujen myynti, Data Group Areena:
Ennakkoon varatut liput löytyvät  A-oven vasemmalta ovelta.

Lipunmyynti A- ja B-ovilta alkaen klo 16.00. Katso lisää täältä.

Sisäänkäynti kaikilta ovilta alkaen klo 16.00.
 

Pysäköinti:
Data Group Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 parkkipaikkaa. Pysäköinti on ilmaista KalPan kotiotteluiden aikana, alkaen nyt klo 16.00..


Pregame show:
UUTTA! Ennen perjantain ja lauantain kotiotteluita Data Group Areenan Monttu Pubissa nähdään Pregame show, luvassa vaihtuvia vieraita. Haastattelijana on Juha Jylhäsalmi ja vieraaksi saapuu klo 17.45 Sami Kapanen. Musiikista vastaa legendaarinen DJ Nite.


Tikkakilpailu:
UUTTA! Monttu Pubissa voi osallistua klo 16.15-17.00 Data Groupin tikanheittokilpailuun. Huomaa normaalista poikkeava aika.


VS-Ravintoloiden katsojamääräveikkaus:
UUTTA! Osallistu VS Ravintoloiden katsojamääräveikkaukseen AB-puolella Monttu Pubissa tai CD-puolella Pub Yläpesässä veikkaamalla ottelun katsojamäärää. Oikein tai lähimmäksi veikannut voittaa lounaslahjakortin Data Group Areenalla arkisin palvelevaan Trust LounasCorneriin. Voittajan nimi ilmoitetaan katsomääräjän kertomisen yhteydessä kolmannen erän aikana. Lounaslahjakortin voi noutaa B-tasanteen KalPa Shopista.


Jäätelöbaari:
UUTTA! B-tasanteella KalPa Shopin vieressä palvelee tällä kaudella jäätelöbaari, joka tarjoaa herkulliset jäätelöannokset lisukkeilla ja perinteiset tötteröt. Lauantaisin lapsille on pelejä, nyt lajeina ovat ilmakiekko ja pingis. Lue lisää täältä. Nyt 85 v. juhlaottelussa jäätelöt alkaen vain 0,85 € / kpl.


Veikkauspiste:
Veikkaus on poistanut Liiga-areenoilta Veikkauspisteet. Data Group Areenaa lähimmät Veikkauspisteet ovat Siwa Pelimies sekä Keilahalli.


TEHO Sport -rankkarikilpailu:
UUTTA! KalPan jokaisen kotiottelun toisella erätauolla nähdään Liiga-kaudella 2014-2015 TEHO Sport -rankkarikilpailu. Kilpailijoina KalPan juniorijoukkueiden pelaajat. Katsojat voivat äänestää parasta suoritusta tekstiviestillä ja jokaisessa ottelussa yksi katsoja voittaa TEHO Sportin tuotekassin sekä ravintola Amarillon burgerilahjakortin. Lue lisää täältä.


KalPan viralliset jälkipelit ravintola Amarillossa:
UUTTA! KalPan viralliset jälkipelit palaavat Liiga-kaudelle 2014-2015 ravintola Amarilloon, missä jälkipelit järjestettiin vuosikausia 1980-luvulta aina 1990-luvun loppuun. Jälkipelit alkavat noin 45 minuuttia ottelun päätyttyä. Isäntänä toimii legendaarinen Mikko Juntunen ja vieraaksi saapuvat KalPan ja Kärppien 86-87 joukkueet.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 11.10. klo 18.30 KalPa - Kärpät  Premium  <- 85-vuotisjuhlaottelu
 - Pe 17.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - Ti 21.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium