Kotiyleisö hurmoksessa, KalPa jyräsi JYPin peräti 6-3

KalPa - JYP 6-3 (2-2, 3-0, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Lauantain kotiottelussa yleisölle oli tarjolla monipuolisesti extraa ja tunnelma oli todella hyvä, vain KalPan maalit ja sitä myötä voitto jäivät puuttumaan. Nyt perjantaina Savon ylpeys tarjosi kotiyleisölleen nähtävää ja koettavaa niin paljon kuin yhteen ottelutapahtumaan on mahdollista ahtaa, nyt ei puuttunut mitään.

Ennen ottelun alkua nähtiin Mustan Verkoston tifo, suuri keltainen lippumeri jonka keskeltä kohosivat suuret kirjaimet K U O PI O. Ottelun aikana kulmakatsomo paransi jo ties kuinka monetta kertaa tämän vuoden puolella edellisestä ottelusta ja oli nyt jälleen runsaslukuisempi ja äänekkäämpi sekä myös todella värikäs. Suuri yleisö lähti kannustukseen erinomaisesti mukaan ja isäntien takana olikin koko kotihallin tuki ja tunnelma oli mahtava, sen parantuessa koko ottelun ajan. Lisäksi KalPa-maskotti Ruusteri revitteli pelikatkoilla kitaralla luistimet jalassa jäällä ja myös pitkän pelikatkon aikana tunnelma oli mainio. Lisäksi kulttihahmo, Pielaveen jääkiekkotoimittaja HooPee hauskuutti yleisöä Saabinsa kanssa jäällä ensimmäisellä erätauolla. Kun KalPa pelasi erittäin viihdyttävää "naatitaan naatitaan hockey:a", tulitti JYPin verkkoon peräti kuusi kiekkoa ja tarjosi kotivoiton, voi ottelutapahtuman sanoa olleen erinomaisen onnistuneen.

Pelin ulkopuolella oli tarjolla erilaista showta, mutta sen parhaan shown järjesti kuitenkin KalPa kaukalossa. Kotiyleisö sai nähdä Liigan persoonallisimman pelitavan parhaat puolet, muun muassa useita pitkiä pyörityksiä joiden aikana KalPa vaihtoi pelaajia jäälle JYPin selviytyessä samoilla pelaajilla ja isäntien pelatessa ikäänkuin viidellä viittä vastaan ylivoimaa. Lisäksi nuoret KalPan suurlupaukset väläyttelivät kovaa henkilökohtaista taitotasoaan ja itseluottamustaan. Vaikeitakin hetkiä KalPalle ottelun aikana tuli, mutta keltapaidat imivät silloin energiaa äänekkäästä yleisöstä ja siitäkin pelillisestä kuopasta joukkue nousi. Vaikeina hetkinä suureen arvoon nousi myös 21 torjunnan Samu Perhonen, joka oli kaukalon parhaimmistoa.

Isäntien maalit iskivät Joonas Lyytinen (2+1), Jonne Tammela, Mikael Ruohomaa, Mikko Jokela ja Michal Birner. Lisäksi Janne Kolehmainen (0+3) ja Jaakko Rissanen (0+2) olivat kääntämässä ottelua savolaisille maalisyötöillään. KalPan pelaamisesta joukkueena kertoo hyvin se, että kuudesta maalista tehopisteitä sai yhteensä 12 pelaajaa. Voitosta kiitos kuuluukin koko joukkueelle, joka taisteli uhrautuvasti ensimmäisestä vaihdosta viimeiseen.

Tunnelma Data Group Areenalla oli niin mahtava, että kulmakatsomo sekä kotiyleisö ansaitsevat vielä kerran nöyrän kiitoksen. Kiitos!

Seuraava kotiottelu tiistaina Ässiä vastaan on jo viimeinen kotiottelu ennen helmikuun maajoukkuetaukoa. JYPiä vastaan tärkeintä oli voitto Järvi-Suomen derbyssä, mutta tiistaina voi ajatella jälleen enemmän sarjataulukkoa ja sitä kun katsoo, jaossa ovat isot pisteet sillä Ässät taistelee samoista sijoista kuin KalPa. Perjantain voitolla KalPa nousi taulukossa JYPin ohi kolmanneksi.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 27.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver
 - Ti 10.2. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium
 - To 12.2. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver