Kaupungin omat pojat Jaakko Rissanen ja Toni Hyvärinen palaavat kotiin

KalPa-kasvatit, kaupungin omat pojat keskushyökkääjä Jaakko Rissanen ja laitahyökkääjä Toni Hyvärinen palaavat kotikaupunkiinsa kahden vuoden sopimuksilla.


"Hienoa tulla kotiin ja olla osa KalPan uutta nousua"

Jaakko Rissanen (24) on yksi kautta aikojen lahjakkaimpia KalPa-kasvatteja, hän on muun muassa voittanut B-juniorien pistepörssin ja valittu Nuorten Liigan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Liigassa Rissanen pelasi KalPassa kolmella kaudella 115 ottelua (16+17), kunnes siirtyi syksyllä 2012 SaiPaan. Siellä hän pelasi kahdella kaudella 100 ottelua (16+27) ja nosti piste-ennätyksensä Liigassa 27:een. Rissanen on klassinen taitosentteri, joka tuo taitoa, pelikäsitystä, liikettä ja monipuolisuutta.


Jaakko Rissanen, KalPa-kasvatti ikäluokkaa -89 palaa kotikaupunkiin.


 - Joskus jäi täällä näyttöpaikat käyttämättä, nyt sain mahdollisuuden tulla takaisin ja haluan kehittyä täällä. Olen parempi pelaaja nyt kuin mitä olin täältä lähtiessäni. Hienoa on tulla kotiin ja olla osa KalPan uutta nousua, hehkuttaa Jaakko Rissanen.

 - SaiPassa pelasin kaksi kautta isossa roolissa, tavoite on pelata samassa roolissa täällä ja saada enemmän tulosta aikaan. Pystyn tuomaan paljon joka osa-alueelle, alivoimaan, ylivoimaan, viisi vastaan viisi pelaamiseen, ylöspäin ja alaspäin pelaamiseen. Omasta mielestäni olen kehittynyt niissä paljon.

 - Haimme kärkisentteriä ja Jaakolta löytyvät kaikki ominaisuudet siihen rooliin. Hän on hyväraaminen, taitava, erittäin hyvin liikkuva sentteri, joka tuo meille paljon liikettä mitä nykyaikainen sentteripeli vaatii. Pelirohkeus pelata peliä tulee tukemaan meidän pelillistä identiteettiä, joka on energinen ja liikkuva taitokiekko, näkee urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

 - "Jasu" pelasi pari kautta SaiPassa isossa roolissa ja kasvoi isoon rooliin Liiga-tasolla. Meillä on vahva luotto, että hän nousee kotikaupungissaan vielä uudelle tasolle pelaajana.


"Tuon suoraviivaisuutta, taklauksia ja tunnetta"

Toni Hyvärinen (25) on tottunut menestymään KalPa-paidassa, hänellä on C-juniorien SM-hopea, B-juniorien SM-hopea, Nuorten SM-kulta ja Liigasta SM-pronssi. Liigaa Hyvärinen pelasi KalPassa neljällä kaudella 162 ottelua (12+18). Edellisellä kolmella kaudella hän on pelannut SaPKossa ja Jukureissa yhteensä 123 ottelua (39+52). Hyvärinen on voimahyökkääjä, joka tuo suoraviivaisuutta, fyysisyyttä, taklauksia ja terävän oikealta lähtevän laukauksen.


Toni Hyvärinen, KalPa-kasvatti ikäluokkaa -88 palaa kotikaupunkiin.


 - Kun tuli mahdollisuus tulla takaisin, tottakai tartuin siihen. KalPa on kasvattajaseura ja olen aina halunnut pelata täällä, mukava tulla takaisin, toteaa Toni Hyvärinen.

 - Tuon suoraviivaisuutta, taklauksia, tunnetta ja ehkä vähän ilkeyttäkin. En ole mennyt kaukaloon kavereita hakemaan. Enkä mene ensi kaudellakaan.

 - Toni on kovasti töitä tekevä kahden suunnan voimahyökkääjä, joka tuo meille fyysisyyttä. "Hyny" pystyy pelaamaan myös kiekollisena ja tuntee meidän pelitavan erittäin hyvin. Saadaan maailmalta takaisin monipuolinen pelaaja, joka on pelannut Mestiksessä isossa roolissa, ollut roolissaan Mestiksen kärkipelaajia ja nyt on hyvä aika hakea sitä omaa roolia meillä, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.


"Joukkueen runko on nyt hyvin koossa"

- Joukkueen runko on nyt hyvin koossa ja  voimme tarvittaessa aloittaa pelit tällä miehistöllä. Haemme viimeisiksi paloiksi kokonaisuuteen vielä yhtä hyökkääjää ja yhtä puolustajaa, näille hankinnoille ei ole aikataulua. Seuraamme pelaajamarkkinoita ja kun sopiva pelaaja löytyy, voimme reagoida nopeastikin, toteaa Kapanen.

 - KalPan tavoite Liiga-kaudelle 2014-2015 on palauttaa pudotuspelit Kuopioon.