Kasperi Kapasen unelma 1. kierroksen NHL-varauksesta toteutui, seuraksi Pittsburgh Penguins

Kasperi Kapasta povattiin Pohjois-Amerikassa läpi kauden ensimmäisen kierroksen NHL-varaukseksi. Ennusteet kävivät toteen, sillä Kapasen oikeudet itselleen varasi yksi NHL:n suurista organisaatioista, Pittsburgh Penguins.

Laitahyökkääjä oli Penguinsin listan seitsemäs pelaaja, mutta edellä olleiden organisaatioiden varatessa pittsburghilaisten kannalta sopivasti, sai Penguins omalla vuorollaan niinkin korkealle listaamansa pelaajan.

Kapasen arvostuksesta tämän vuoden varaustilaisuuden sisällä kertoo paljon se, että kun pelaajia kahden päivän aikana varataan yhteensä 210, oli kuopiolainen heistä järjestyksessään 22. kiinnitetty lahjakkuus.

Kasperista tuli samalla ensimmäisen kerran vuonna 1963 nähdyn ja nyt jo 52:nnen kerran järjestetyn NHL:n varaustilaisuuden historian vasta 27. ensimmäisellä kierroksella varattu suomalaispelaaja.

Varauksen taustalta löytyy myös ainutlaatuinen yksityiskohta. Kun Hartford Whalers varasi Samin vuonna 1995, organisaation GM oli tuolloin Jim Rutherford. Kun Pittsburgh Penguins varasi nyt Kasperin, Penguinsin GM on Jim Rutherford. Siitä ei ole tietoa, onko kukaan GM varannut aiemmin NHL:ään sekä isää että poikaa.

Pittsburgh Penguins on voittanut Stanley Cupin kolme kertaa, 1991, 1992 ja 2009. Niin Penguinsin historian suurimmat nimet Mario Lemieux, Paul Coffey ja Jaromir Jagr kuin myös nykyiset megatähdet Sidney Crosby ja Yevgeni Malkin ovat kaikille jääkiekkoa vähääkään seuranneille ympäri maailman hyvin tuttuja nimiä.


NHL:n varaustilaisuus Philadelphian Wells Fargo Centerissä jatkuu Suomen aikaa lauantaina kello 17 alkaen, jolloin vuorossa ovat kierrokset 2-7.