Kärpät tehokkaampi, pisteet jäivät Ouluun lukemin 4-1

Kärpät - KalPa 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Tilastot täällä.

Kärpät siirtyi ottelussa Julius Junttilan maalilla jo 59 sekunnin pelin jälkeen 1-0 johtoon, mutta KalPa kokosi hyvin rivinsä ja lopulta avauserän torjunnat kirjattiin Kärppä-vahti Tomi karhunen 7 ja KalPa-kollega Eero Kilpeläinen 4. Toisessa erässä Junttila pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta toista maaliaan, mutta Kilpeläisen ohi kiekko ei mennyt. Myöhemmin erässä oli Joonas Donskoin vuoro lisätä kotijoukkueen johtoa. Erän lopulla Mikael Tuohomaa kavensi, osuma oli hänelle ensimmäinen Liigassa KalPalle. Päätöserässä KalPan takaa-ajo ei tuottanut tulosta, vaan ensin Ivan Huml kasvatti johdon kahteen osumaan ja myöhemmin KalPan nostaessa riskikerrointa Junttila pääsi onnistumaan toistamiseen.

Kärpät oli maalipaikoissaan tehokkaampi ja ansaitsi näin voittonsa. Torjunnat jakautuivat tasaisesti, Karhunen 26 ja Kilpeläinen 24. Ottelun erikoisuus oli se, että isännille ei vihelletty ottelussa yhtään jäähyä ja vieraillekin vain kaksi sekä yhdestä rikkeestä tuomittiin kotijoukkueelle rangaistuslaukaus, mistä ei siis tullut maalia.

Savolaisittain positiivisinta antia olivat Ruohomaan maalitilin avaaminen, joka antaa aina lisää itseluottamusta, sekä sairastuvan tyhjentyminen tähän otteluun. Näin yhtä ottelua pidempään sivussa olleet Kilpeläinen sekä kapteeni Mikko Jokela saivat niin sanotusti poltettuja tauon aikana koneeseen kertynyttä karstaa pois. Huono uutinen oli puolestaan Arttu Ilomäen ottelun kesken jääminen, tilanteesta ei ollut ottelun päätyttyä tarkempaa tietoa.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan heti seuraavana päivänä Savon sydämessä, Data Group Areenalla. Kyseessä on KalPan 85-vuotisjuhlaottelu, ja ennen Liiga-ottelua yleisöä hemmotellaan legendaottelulla, syksyn 1986 SM-liiga-avauksen KalPa-Kärpät uusinnalla. Silloin KalPa yllätti suursuosikki Kärpät lukemin 6-4 ja aloitti SM-liiga-aikakauden heti komealla voitolla yli 5000 katsojan kannustaessa villisti. Yllättääkö KalPa Kärpät myös nyt?

Klo 16.00 oveat aukeavat. Klo 17.00 KalPa 86-87 - Kärpät 86-87. Klo 18.30 KalPa - Kärpät. Tervetuloa!