Kärkiottelun voitto lipesi lopussa, Lukon nimimiehet nousivat ratkaisijoiksi

Lukko - KalPa 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)

Tilastot täällä.

Joukkueet vaihtuvat Liigan runkosarjan kärkisijoilla joka kausi moneen kertaan, mutta yksi asia on vuosien saatossa säilynyt. Kärkiotteluissa on vielä hieman enemmän latausta ja se on näkynyt lukemattomia kertoja hyvänä viihteenä yleisölle. Milloin on nähty äärimmäisen tarkkaa puolustusta, milloin maalijuhlaa, milloin ottelun täydellisiä kääntymisiä ja milloin hyvinkin kuumia tunteita. Liigan kärkiottelu oli maineensa veroinen myös tällä kertaa.

KalPa pelasi avauserässä loisteliaasti, luistimet liikkuivat vinhaa vauhtia, syötöt napsahtelivat lapoihin ja lähes koko erä peliä pelattiin yhteen suuntaan. Erän puolivälissä Miika Koivisto osoitti synnynnäistä pelikäsitystään ja pienellä suunnanmuutoksella hän järjesti pakkipari Juuso Riikolalle reilusti tilaa ja aikaa edetä kohti Lukko-maalia. Terävä laukaus tolpan juureen ohi Lukko-vahti Oskari Setäsen ja peli oli  1-0.

Toisessa erässä Lukko pääsi peliin mukaan jo paremmin ja erästä tuli tasaisempi. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla nähtiin KalPan persoonallista ja kehuttua pelitapaa parhaimmillaan. KalPa pyöritti peliä Lukon alueella todella pitkään ja kun pelattiin toista erää, puolustavalla joukkueella matka vaihtoon on pidempi. KalPa pyöritti ja vaihtoi välillä tuoretta pelaajaa kaukaloon kun Lukko joutui sinnittelemään koko ajan samoilla pelaajilla. Lopulta KalPa oli luisteluttanut raumalaisia tarpeeksi, tyhjä tila avautui, minkä Arttu Ilomäki käytti erinomaisesti hyväkseen. Pitkä syöttö viivan tuntumasta maalin eteen nousseelle Jussi Timoselle ja kiekko ohjauksella verkon perukoille. Voi sanoa, että se oli nykyjääkiekossa KalPalta täydelinen vaihto ja syöttöjä kertyi hurja määrä.

Kolmas erä oli Lukolta ottelun paras ja vastaavasti KalPalta huonoin. Erän ensimmäiseen 10 minuuttiin ei nähty vielä maaleja, sitten niitä tuli sitäkin enemmän. Maailmanmestari Janne Niskala sivalsi paluukiekosta lukemat 2-1:een. Alle puoli minuuttia myöhemmin Aaron Gagnon jäi maalin edessä ratkaisevan pienen hetken vapaaksi, Jerry Ahtolan hieno syöttö tavoitti lavan ja tulos nyt 2-2. Kolme minuuttia myöhemmin Janne Kolehmainen sai kyseenalaisen jäähyn tilanteesta, joka olisi voitu viheltää myös toisinpäin KalPan päästessä ylivoimalle hakemaan voittomaalia. Kun erikoistilanne oli puolivälissä, siirtyivät raumalaiset Ahtolan maalin edestä napauttamalla osumalla jo johtoon, Ville Vahalahden tarjoillessa todella tarkan syötön.

Tilastojen valossa kärkiottelu oli tällä kertaa hyvin siisti, sillä jäähyjä vihellettiin kummallekin joukkueelle vain kaksi, joista viimeisen aikana Lukko iski ottelun viimeiseksi jääneen osuman, voittomaalin. KalPasta ottelussa näkyi nuoren joukkueen kokemattomuus, joka heijastuu usein siinä että peli ailahtelee pelin sisällä kokeneita joukkueita enemmän ja useammin. Se on osa oppimisprosessia. Lukosta puolestaan näkyi se, että kun neljä edellistä otteluaan hävinnyt joukkue sai onnistumisen, raumalaisilla vapautui paljon energiaa ja Lukko pelasi päätöserässä todella hyvin.

Jääkiekon suola on yllätykselliset otteluiden makeiksi voitoiksi tai kirpeiksi tappioiksi kääntymiset ja mitä lähempänä ottelun loppua ratkaisut tapahtuvat, sitä parempi lajille. Torstaina oli raumalaisten vuoro nostaa kädet ilmaan ja savolaisten osa oli nyt roikottaa päätään hetken aikaa. Samalla kierroksella Espoossa nähtiin vielä yhden pykälän verran dramaattisempi ottelun täydellinen päätöserässä kääntyminen. Siellä Blues johti ottelua 51 minuutin kohdalla jo 3-0, mutta niin vain SaiPa nousi tasoihin, ja lopulta voittajaksi voittomaalikilpailun jälkeen. Sekä Kuopion että Espoon ottelu olivat jääkiekon yllätyksellisyyden ja dramaattisuuden voitto, vaikka se ei kotijoukkueiden kannattajista ottelun jälkeen ehkä siltä tuntunutkaan.

KalPa jatkaa Liigan kärjessä, Lukko nousi kahden pisteen päähän savolaisista, raumalaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän. Liigan kärkiottelua Kuopiossa seurasi paikanpäällä Data Group Areenalla 2816 katsojaa.