Kapaselle jälleen kaksi maalia, KalPa kaatoi Kärpät taas Kuopiossa

KalPa - Kärpät 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Ennen ottelun alkua Data Group Areenan ilmassa kulkivat kylmät väreet kun joukkueet seisoivat siniviivoilla, tuomarit heidän välissään punaviivalla ja jäälle kuulutettiin Sinivalkoisen illan kunniavieraat, paikalle päässeet sotaveteraanit. Yleisö nousi samantien seisomaan ja antoi suuret aplodit jokaiselle sotaveteraanille ja taputusmyrskyyn yhtyivät tuomarit sekä mailoillaan kaikki pelaajat, ja taustalla soi Finlandia. Hetken kuluttua Ossi Jauhiainen tulkitsi komeasti Maamme-laulun ja sen aikana katsomot olivat yhtä suurta sinivalkoista merta yleisön nostaessa penkeille jaetut pahviset Suomen liput ylös.

Se oli täydellinen jääkiekkoilta loppuun asti. Paitsi jos on oululainen. Ottelutapahtuma alkoi todella komeasti ja niin alkoi savolaisten kannalta myös ottelu, sillä vain 54 sekuntia oli ehditty pelata kun Kasperi Kapanen laukoi kiekon Kärppä-maalin takaylänurkkaan ja kotiyleisö sai räjähtää huutoon ensimmäisen kerran. Erän puolivälissä Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen toi joukkueensa ylivoimalla tasoihin.

Toisessa erässä hieman puolivälin jälkeen Kärpät sai upean mahdollisuuden siirtyä johtoon, mutta Eero Kilpeläinen nollasi tylysti Mika Pyörälän yrityksen rangaistuslaukauksessa. Yksi erän ehdottomia kohokohtia oli myös loistavan ottelun pelanneen Sami Mutasen taklaus Dave Spangiin, se oli yksi kauden komeimpia pommeja ja sai ansaitusti suuret aplodet. Erää oli jäljellä enää reilu puoli minuuttia kun oli aika kaivaa esiin kikkapussi, asialla oli Timosen Jussi. Timonen heitti omalta alueeltaan roikkukiekon, Jyri Junnila oli juonessa mukana ottaen kiekon haltuun, tälläsi sen tarkasti etukulmasta sisään ja taas tuuletettiin tunteella.

Kolmannen erän alussa Kärpät vastasi heti ja vain 28 sekunnin pelin jälkeen Joonas Kemppainen sivalsi vieraat tasoihin. Myöhemmin erässä Kapanen sai kovan taklauksen juuri Kemppaiselta, pää osui pleksiin ja nuori mies talutettiin pukukoppikäytävälle. Hetken kuluttua sieltä palasi mies, jolla oli silmissään voittajan katse ja joka halusi palata kaukaloon ratkaisemaan otteluun. Niin Kapanen myös teki. Hieman erän puolivälin jälkeen kiekko haltuun omalla alueella, kiihdytys kentän poikki, ohi kahdesta Kärppä-puolustajasta ja kiekko Iiro Tarkin jalkojen välistä maaliviivan yli. Ja "Kassu" tuuletti sydämensä kyllyydestä ja niin teki myös kotiyleisö. Kyseessä oli 18-vuotiaalle timantille jo kauden kolmas kahden maalin ilta.

Loppua kohti Kärpät yritti painostaa, mutta suurta hätää KalPalla ei missään vaiheessa ollut, mistä kertovat myös kolmannen erän torjunnat Eero Kilpeläinen viisi ja Tarkki kuusi. Koko KalPa-joukkue ansaitsee ottelusta kiitoksen erinomaisesta latauksesta ja taistelusta. Kiitos latauksesta kuuluu myös paikalle saapuneille sotaveteraaneille sekä loistavasti mukana läpi ottelun eläneelle kotiyleisölle.

Pelaajista erikoismaininnan ansaitsevat Kilpeläinen joka ei päästänyt Kärppiä johtoon edes rankkarista, pukukoppikäytävältä ratkaisijaksi palannut kahden komean maalin Kapanen sekä Mutanen. Mutanen ei päässyt tänään tehopisteille, mutta mitä kovempia otteluita KalPa pelaa, sitä paremmin pelaa myös hän, siinä sivussa Kärppä-tähti Juha-Pekka Haatajan hermojen menettämään saaminen. Kun muu Kärppä-joukkue näkee Iisalmen kohdalla bussin ikkunasta kyltin Oulu 182, lukee siinä Haatajan silmin vielä Mutanen 53.

KalPa otti Kärpiltä täydet kolme pistettä, ohitti oululaiset ja nousi sarjataulukossa toiseksi. Runkosarja ei ole vielä aivan puolivälissä eikä KalPa kuin Kärpätkään ole vielä lähimainkaan varmistanut paikkaansa pudotuspeleissä, eikä varmista vielä pitkään aikaan. Silti perjantai-ilta todisti jälleen sen, että savolaiset ovat valmiita jos pudotuspelit asettavat nämä joukkueet ensimmäisen kerran historiassa siellä vastakkain. Siitä viimeisin todiste on kauden toinen KalPa-Kärpät ottelu ja yhtä mones voitto Kuopioon.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 9.12. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver
 - Pe 2.1. klo 18.30 KalPa - JYP  Premium
 - Ma 5.1. klo 18.30 KalPa - HPK  Supersaver