Kapasella kahden maalin ilta, HIFK voittoon jatkoajan viime sekunneilla

KalPa - HIFK 2-3 JA (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Liiga on äärimmäisen tasainen ja siksi erittäin mielenkiintoinen sarja seurata myös kuluvalla kaudella. Liigassa marginaalit ovat hyvin pieniä sekä sarjataulukossa että yksittäisissä otteluissa. Tämä on nähty jo alkukauden aikana myös Savossa. KalPa voitti komeasti Liiga-kauden kaikki kuusi ensimmäistä kotiotteluaan, muun muassa HPK:n voittolaukauskilpailun jälkeen ja JYPin kahdella aivan viime minuuttien maalilla.

Tiistaina, Liiga-kauden seitsemännessä kotiottelussa pienet marginaalit olivat ensimmäisen kerran vierasjoukkueen puolella. Kuten kuvaan sopii, vieläpä mahdollisimman minimaalisella erolla, sillä HIFK iski voittomaalin ainoastaan kolme sekuntia ennen jatkoajan päätöstä ja voittolaukauskilpailua, joissa KalPa on ollut kuluvalla kaudella rautaisen kova.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä käsikirjoitus oli keskenään hyvin pitkälle samanlainen, KalPa vei peliä ja HIFK yritti roikkua perässä, pääasiassa sääntöjen rajoissa. Kun helsinkiläiset joutuivat kummassakin erässä kerran rikkomaan, KalPa iski välittömästi. Kasperi Kapasen 1-0 maaliin kului ylivoima-aikaa vain 30 sekuntia ja Kapasen 2-1 maaliin vieläkin vähemmän, 24 sekuntia. Miika Koivisto sai syöttöpisteet kumpaankin osumaan. Samaa erissä oli myös se, että HIFK tuli tasoihin, 1-1:een ylivoimalla Teemu Ramstedtin ylänurkkalaukauksella ja 2-2:een siirretyn rangaistuksen aikana, nyt Arttu Luttisen laukoessa aivan ylänurkkaan.

Kolmas erä oli helsinkiläisiltä huomattavasti parempi kuin kaksi ensimmäistä selviytymiseen mennyttä erää, ja erä voidaankin kirjata vieraiden nimiin. Ottelu oli paitsi vähäjäähyinen, myös kautta linjan varsin siisti. Tunnetta ja draamaa alettiin saada toden teolla ottelun loppuhetkillä. Varsinaisen peliajan lopulla HIFKiltä jäi saamatta selkeä jäähy joka olisi pedannut KalPalle herkulliset asetelmat jatkojalle. Mutta ei. Jatkoajan alkupuolella Kapanen oli hyvin lähellä päättää komean läpi kentän soolonsa ja samalla ottelun kypärätemppuun. Mutta ei. Hieman myöhemmin KalPalle tuomittiin joukkuerangaistus maalineduskahakan jälkeisen aloituksen keskialueelle siirtämisen jälkeen. Päävalmentaja Pekka Virta kertoi erotuomari Timo Favorinille sen, minkä kaikki paikalla olijat näkivät, ottelun ratkaisuhetkillä ratkaisevaan rooliin pitäisi nousta pelaajien. Erotuomari käsitteli saamansa palautteen antamalla KalPalle alivoiman ja sen aivan viime sekunneilla, ajassa 64.57 Luttinen laukoi illan toisella maalillaan, nyt tarkasti alanurkkaan suuntautuneella laukauksella vieraat maistuvaan voittoon. HIFK ansaitsee tunnustuksen siitä, että kun he yllättäen saivat hyvän mahdollisuuden ratkaista ottelu, he myös mahdollisuuden hyödynsivät. Se ei ole itsestään selvää, se on hyvän joukkueen merkki.

Kotiyleisö olisi varmasti halunnut nähdä neljään otteluun jo pisteet 3+3 rohmunneen Kapasen yhdessä Eero Kilpeläisen kanssa ratkaisemassa voittolaukauskilpailua. Mutta ei. Yleisö sai kuitenkin nähdä kotijoukkueelta kaksi erää erittäin hyvää jääkiekkoa, lisäksi runsaan annoksen draamaa ottelun lopulla ja lopulta KalPan pisteputken venymisen kotona jo seitsemään otteluun.

Yleisömäärä tiistaina oli 3 584 ja tunnelma oli parhaimmillaan hyvä, mistä kiitos yleisölle. Savolaisyleisö on KalPan loisteliaan alkukauden myötä lämmennyt, sillä kolmen viimeisen kotiottelun yleisökeskiarvo on komeasti 3 950. Suunta on oikea!