KalPan voittoprosentti kotona täysi 100, nyt kaatui HPK 3-2 VL

KalPa - HPK 3-2 VL (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Liiga-avauksessa KalPa hurmasi kotiyleisön peli-ilolla, taistelutahdolla ja ilmavalla 5-2 voitolla SaiPasta. Toisessa kotiottelussa KalPa vakuutti taistelutahdolla ja sitkeydellä, nousemalla kaksi kertaa tappiolta tasoihin ja lopulta voittajaksi. HPK kaatui voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2 ja KalPan voittoprosentti kotiotteluissa Liigassa tällä kaudella on täysi 100.

HPK ansaitsee kehut kirjaimellisesti ritarimaisesta taistelusta. Hämeenlinnalaiset menivät ottelussa Jyri Niemen maalilla 0-1 johtoon, mutta Joonas Lyytinen tasoitti kauden toisella maalillaan 1-1:een. Jesse Saarinen vei HPK:n vielä 1-2 johtoon, mutta Michal Birner niittasi lukemat 2-2:een, kauden jo neljännellä osumallaan. KalPa sai kolmannen erän lopulla kahden minuutin ylivoiman, sekä jatkoajalla vielä kaksi ylivoimaa lisää, mutta HPK taisteli upeasti ja venytti ratkaisun voittolaukauskilpailuun.

Sielläkin HPK laittoi vielä kovasti kampoihin ja lopullinen ratkaisu nähtiin vasta viidennessä laukojaparissa. Voittomaalista vastasi Jukka Voutilainen ja toinen suuri savolaisten sankari oli Eero Kilpeläinen. Kilpeläinen torjui kaikki viisi HPK:n yritystä ja maalivahdin saldo kuluvan kauden voittolaukauskilpailuissa onkin todella kova. Kolme kilpailua, kolme voittoa, 10 vastustajan yrityksestä 10 torjuntaa ja torjuntaprosentti täysi 100. Itse ottelun aikana Kilpeläinen nappasi 23 torjuntaa ja on torjunut nyt KalPalle Liigassa viidestä ottelusta jo neljä voittoa.

Kaksi erilaista kotiottelua, kaksi voittoa, jotka molemmat ovat maistuneet kotiyleisölle kuin Irene Partasen lihapiirakka, joita yleisö jonotti lauantaina ennen ottelua ja erätauoilla. Seuraavaksi on mahdollista ottaa vielä tähän astisia maistuvampi päänahka kun lauantaina 27.9. KalPa kohtaa kotiyleisönsä edessä JYPin. Liput otteluun ovat jo myynnissä.