KalPan koulukiertue käynnistyy taas syksyllä

 

Kalpalainen ja kuopiolainen ei kiusaa!

KalPa Hockey Oy ja Juniori-KalPa järjestävät jälleen laajamittaisen koulukiertueen Kuopion seudun ala-kouluissa syksyllä 2014. Tänä vuonna koulukiertueen teemoina ovat monipuolinen liikunta sekä kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisy. Kuopion kaupunki toimii yhteistyössä KalPan kanssa koulukiertueella tärkeän viestin välittämiseksi.
 
Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soinisen mukaan KalPalla ja Kuopiolla on yhteinen tavoite ja arvomaailma: ystävyys, suvaitsevaisuus ja toisten arvostaminen. KalPa Hockeyn kanssa päätettiin tehdä yhteistyösopimus, johon linkittyy Kuopion kaupungin tärkeä strateginen päämäärä, lasten hyvinvointi.
 
- Kaupungin perustehtävänä on asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen. KalPa on merkittävä junioreiden kasvattaja ja KalPan edustusjoukkue vahva idoli monelle nuorelle. Näiden idoleiden käyttö painavan asian puolesta on mitä tärkeintä työtä, toteaa Soininen.
 

Idolien jalanjäljissä

Koulukiertueella KalPan edustusjoukkueen pelaajista ja taustaorganisaatiosta koottu ryhmä kiertää kouluilla järjestämässä tunnin mittaisia tapahtumia koko koulujen väelle. Koulukiertue järjestetään yhteistyössä Kuopion kaupungin lisäksi poliisin Who cares -hankkeen kanssa. Tilaisuudessa esitellään Kalpa-pelaajia ja 4. luokan oppilaat saavat tehdä haastattelukysymyksiä pelaajille. Kouluilla näytetään monipuoliseen liikkumiseen kannustava ja koulukiusaamista ehkäisevä video, ja myös paikalla olevat pelaajat välittävät kiusaamista ehkäisevää viestiä koululaisille.
 
- Kalpalainen ei kiusaa koulussa, vapaa-aikana eikä netissä – tämä on kuluvan kauden teema ja kuuluu myös KalPan arvoihin. ”Kalpalainen ei kiusaa” -kampanjaa viedään eteenpäin koulukiertueella nähtävällä videolla ja pelaajien puheissa. KalPan junioritoiminnassa kiusaamista ehkäistään aikuisten antamalla esimerkillä, varhaisella puuttumisella sekä kaikkia tasapuolisesti kannustamalla, kertoo KalPan myynti- ja asiakkuusjohtaja Pasi Kuivalainen.
 

Keltamustalla voittoon

Koululaisia ja opettajia ohjeistetaan pukeutumaan koulukiertuepäivänä keltamustiin vaatteisiin ja KalPan pelipaitoihin, huiveihin ja huppareihin. Kiertueen keltamustin koulu palkitaan kutsumalla koko voittajakoulu tammikuun 2015 tasauksen otteluun. Koulun oppilaat pääsevät pelaamaan KalPan pelaajia vastaan sählypelin, jossa erotuomarina toimii poliisi. Lopuksi pelaajat jakavat kaikille etukäteen kirjoitetut nimmarikortit muistoksi tapahtumasta.
 
KalPa tekee raportin kauden loppuessa koulukiertueen toimenpiteiden onnistumisesta ja vaikutuksista. ”Kalpalainen ei kiusaa” -kampanjan viestiä viedään eteenpäin myös muissa tilaisuuksissa syksyn mittaan, esimerkiksi marraskuussa 2014 tulevassa I Love Kuopio -festivaalin lastenpäivässä.

Koulukiertueella mukana: