KalPan joukkue täynnä sankareita, Ruohomaa ratkaisi voiton ajassa 66.37

Lukko - KalPa 3-4 JE (0-1, 2-0, 1-2, 0-1)

Tilastot täällä.

KalPan piti olla jo sillassa kun Lukko johti neljännesfinaaleita voitoin 2-0 ja kolmas ottelu pelattiin vielä Raumalla. Ei ollut. KalPan maalintekovaikeuksien piti jatkua, kahteen ensimmäiseen otteluun ei yhtään maalia. Eivät jatkuneet. Kun Lukko kolmannen erän heti alkuun siirtyi jo kahden maalin johtoon, KalPan piti olla lyöty. Ei ollut. Kun Lukko sai noin viisi minuuttia ennen erän loppua viiden minuutin ylivoiman, sen piti olla ottelun ratkaisu. Ei ollut.

KalPa haki tiistaina ottelusarjan kannalta äärimmäisen tärkeän vierasvoiton ja kavensi voitot nyt 1-2:een ja se pääsee tasoittamaan sarjaa jo torstaina kotiyleisönsä eteen. Se millä tavalla KalPa voiton taisteli, teki voiton merkityksestä vielä suuremman. KalPa taisteli valtavan kokoisella keltamustalla sydämellä, ei antanut periksi, voitti vaikeudet ja ansaitsi voittonsa. Jääkiekossa voittoja ei tarvitse ansaita, vaan ne täytyy ottaa. Nyt KalPa ansaitsi voiton ja otti voiton.

Raumalla KalPan joukkue oli kirjaimellisesti täynnä sankareita. Ennen ottelua Pekka Virta pelasi pokeria ja vaihtoi maalille Samu Perhosen joka kiitti torjumalla 27 kiekkoa ja voiton. Sami Mutanen (1+1), Miika Koivisto (1+1), Juuso Riikola ja jatkoerässä voiton laukonut Mikael Ruohomaa puolestaan vastasivat maaleista, Kasperi Kapasen saldon ollessa 0+2. Jaakko Rissanen ja Jukka Voutilainen kyyristyivät yhteensä 26 aloitukseen, joista he raapivat voittoja hurjalla yli 70 % osuudella, ja Lukko joutui aloitustappioiden jälkeen karvaajaksi ja se edesauttoi isokokoisemman vastustajan väsymistä. Lisäksi sankareiksi täytyy ehdottomasti nostaa kaikki kolmannen erän lopun viiden minuutin alivoimalla selviytymiseen osallistuneet pelaajat. Ja kaikki kalpalaiset.

Otteluun vielä lisää dramatiikkaa toi kolme erillistä tapahtumaa. Jonne Tammela joutui jättämään ottelun Ilkka Mikkolan kovan taklauksen johdosta kesken, se kuuluu pudotuspelien henkeen ja kohti seuraavaa ottelua, missä pelaavat kaikki pelikuntoiset. Ville Vahalahti kaatui ja loukkasi itsensä vaarattoman näköisessä kiekontavoittelutilanteessa ja hän joutui jättämään ottelun kesken, näitäkin tapahtuu ja kohti seuraavaa ottelua. Juuso Riikola taklasi Teemu Nurmea polvella ja sai pelirangaistuksen, mutta Nurmi ei loukkaantunut tilanteessa vaan pystyi jatkamaan ottelua.

Voitto oli koko joukkueen upean uskomisen, sitoutumisen, raatamisen ja uhrautumisen tulos. Joukkue todisti jälleen sekä kannattajilleen että ennen kaikkea itselleen, että sillä on kaikki eväät mennä tänä keväänä pitkälle. Torstaina savolaisilla on mahdollisuus jo tasoittaa voitot 2-2:een!

Liput torstain jännitysnäytelmään ovat jo myynnissä, varmista omasi jo pian täältä! Joukkueen kylmiä väreitä aiheuttanut uhrautuminen ja taistelu tiistaina ansaitsee yleisönpaljouden tortain kotiotteluun, lämpimästi tervetuloa!