KalPalta upea osoitus henkisestä vahvuudesta, loppukiri kaatoi mestarisuosikki Lukon

KalPa - Lukko 2-1 VL (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Lukon lähes kaiken Liiga-tasolla kokenut päävalmentaja Risto Dufva oli ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen siihen, kuinka hänen joukkueensa pelasi maanantaina Kuopiossa. Lukko puolustikin erinomaisesti ja KalPan illasta tuli vähintään yhtä vaikea ja hikinen kuin sopi odottaa, olihan vastassa yksi kaikkein suurimpia mestarisuosikkeja. Ja, Lukko ei ole mestarisuosikki vain paperilla, vaan se on ollut viime aikoina usein voittava ja todella vähän maaleja päästävä joukkue. Nyt KalPa laittoi pisteen Lukon kolmen ottelun voittoputkelle.

Toisen erän jälkimmäisellä puolikkaalla Lukko siirtyi Jonne Virtasen komealla maalille nousulla johtoon. Pitkään näyttikin siltä, että vieraat ovat ottamassa kaikki kolme pistettä ja nousemassa Liigassa toiseksi sekä heikentämässä KalPan mahdollisuuksia kuuden joukkoon. Mutta, sitten KalPa näytti mistä joukkue on tehty; periksiantamattomuudesta, sitkeydestä, itseensä uskomisesta ja palavasta halusta voittaa!

Ajassa 58.24 Lukon Eetu Koski maksoi kokemattomuudestaan ottamalla hyökkäyspään jäähyn. KalPan päävalmentaja Pekka Virta reagoi välittömästi ottamalla aikalisän sekä Andy Chiodon pois maaliltaan. KalPa haki vahvasti tasoitusta, ja yritys palkittiin ajassa 59.10. Maalia edelsi kaksikin kamppailuvoittoa aivan hyökkäyssinisen tuntumassa, kiekko pidettiin väkisin hyökkäysalueella ja sen jälkeen Arttu Ilomäki tarjoili sen ihailtavan rauhallisesti ja suoraan Janne Keräsen lapaan. Keränen tälläsi kiekon aivan maalin etuylänurkkaan ja pam - KalPa tuli tasoihin sekä Keränen siirtyi joukkueensa maalipörssin johtoon kauden 18:nnella osumalla.

KalPa haki voittomaalia jo kolmannen erän lopulla, mutta sitä ei kuitenkaan nähty. Myös jatkoajasta tuli maaliton. Voittomaalikilpailun ensimmäisessä parissa Ryan Zapolski pysäytti Jukka Voutilaisen laukauksen, kuten Chiodo Janne Lahden yrityksen. Toisessa parissa Kasperi Kapasen täräytti kiekon ylänurkkaan ja Chiodo oli jälleen ohittamaton, nyt yrittäjänä Olavi Vauhkonen. Kun kolmannen aloittavalla Keränen tälläsi kiekon aivan tolpan juureen maalin sisäpuolelle, oli ottelu päättynyt ja KalPa noussut sen voittajaksi. Oltuaan tappiolla vielä 51 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymisestä.

Pisteiden ratkaisemisessa yhtä lailla kun Keräsellä ja Kapasella oli iso rooli, sitä rooli oli myös Chiodolla. Ottelun aikana 34 torjuntaa ja päälle kaksi torjuntaa voittomaalikilpailussa, toisin sanoen kanadalainen jatkaa hehkuvan punaisessa vireessä. Kuten todettua, Lukko puolusti erinomaisesti, teki isäntien illasta vaikean ja ansaitsee siitä täyden tunnustuksen. Tunnustuksen ansaitsee myös koko KalPan joukkue, joka jaksoi tehdä kovasti töitä koko ottelun ajan ja uskoa siihen, että kova työ palkitsee. Ja palkinto olikin komein mahdollinen, todella tärkeä voitto.

Pudotuspeleissä nyt nähty aivan lopussa tasoittaminen ja lisäajalla voittoon nouseminen saattaa kääntää jopa koko ottelusarjan. Maanantaina KalPa todisti itselleen, että se pystyy kääntämään todella tiukkojakin otteluita voitokseen, jopa aivan lopussa. Eikä kerta ollut tällä kaudella keltapaidoile suinkaan ensimmäinen. 

Savolaisten voitto varmisti sen, että Helsingin IFK putosi pois taistelussa suorasta paikasta puolivälieriin. Kun KalPalla ja Lukolla on jäljellä runkosarjaa yksi ottelu ja 12 muulla Liiga-seuralla kaksi ottelua, KalPan sijoitusvaihtoehtoja on edelleen neljä. Skaala on laaja, jopa puolivälierien kotietuun yltämisestä aina villi kortti -kierrokselta aloittamiseen.

Liiga on äärimmäisen tasainen ja valtavan jännittävä! Kaikki ratkeaa vasta päätöskierroksella torstaina 12.3., jolloin KalPa kohtaa Tampereella Tapparan. Katso sarjataulukko täältä.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 -> Selviää torstai-iltana 12.3.