KalPalta miehekäs taistelu Helsingissä, HIFK yhden maalin tehokkaampi

HIFK - KalPa 4-3 (0-0, 1-2, 3-1)

Tilastot täällä.

Kevätkauden kaksi ensimmäistä ja samalla vuoden 2014 kaksi viimeistä ottelua sujuivat KalPalta varsin samankaltaisen käsikirjoituksen mukaisesti. Tällä hetkellä raihnainen joukkue taisteli suurella sydämellä ja laittoi ennakkosuosikin hyvinkin ahtaalle, mutta lopulta voitto kotijoukkueelle niukalla yhden maalin erolla.

Sitten lauantain Oulun ottelun KalPa oli saanut tiistaiksi Helsinkiin hyökkäykseen jopa kolme vahvistusta sairastuvalta, Jaakko Rissasen, Tomas Kubalikin ja Mikael Ruohomaan. Vastaavasti Toni Hyvärinen kärsi Oulussa saatua pelikieltoa ja tähtivahti Eero Kilpeläinen on toistaiseksi sivussa, joten maalille luisteli Samu Perhonen.

KalPan varsin vahvan, mutta molemmilta joukkueilta maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue siirtyi toisen erän avausminuutilla johtoon. Sen loppuvuotta kohti myös tuloksellisesti hyvään tahtiin vertynyt Sami Mutanen kuittasi ohjaamalla Veli-Matti Vittasmäen viivalaukauksen maaliin. Osuma oli Mutaselle kauden neljäs ja Vittasmäelle ensimmäinen tehopiste KalPa-paidassa, joka syntyi jo toisessa ottelussa. Vain hieman yli minuutti myöhemmin KalPa siirtyi jo johtoon, nyt alivoimalla. Jukka Voutilainen nousi laidasta ylös ja syötti kiekon mittatilaustyönä maalin eteen missä Janne Kolehmainen otti sen taitavasti vastaan ja nosti kiekon maalin kattoon.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue teki saman kuin vieraat toisessa erässä, tosin hieman hitaammin, eli kaksi maalia lyhyeen aikaan ja johto vaihtui. Hieman myöhemmin nähtiin ottelun aikana ja sen jälkeen puhuttanut tilanne kun Santeri Lukka taklasi Tomas Zaborskya. Kumpikaan erotuomari ei nähnyt taklauksessa väärää, mutta tilannetta seuranneen Zaborskyn loukkaantumisen ja ihmeparantumisen sekä pienen painin jälkeen taklaus olikin muuttunut jäähyn arvoiseksi ja seuranneen ylivoiman aikana isännät siirtyivät 4-2 johtoon. Tuo maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Kyseisen HIFK-pelaajan aiemmin ottelussa kovaa pelaamisen yrittäminen ja sitten itse teatraalisesti jäähyn kalastaminen toi erehdyttävästi mieleen erään HIFK-kasvatin, joka siirtyi myöhemmin Jokereihin...

Kotijoukkueen siirryttyä kahden maalin johtoon tilanne ei näyttänyt hyvältä, mutta KalPa näytti luonnettaan. Seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Kolehmainen päätti nopean vastahyökkäyksen terävään ja tarkkaan laukaukseen takaylänurkkaan. Tästä keltapaidat saivat silminnähden vielä lisää virtaa, pelin painopiste kääntyi vielä kerran ja KalPa loi paikkoja tasoittaa ottelu. Ottelun lopulla vieraat hakivat tasoitusta vielä kuudella neljää vastaan, mutta hyvä pyöritys ei tuonut tulosta ja pisteet jäivät Helsinkiin.

Edellisestä HIFKin kolmen pisteen kotivoitosta KalPaa vastaan ehtikin vierähtää jo useampi vuosi. Pisteitä ei Savoon tällä kertaa tullut, mutta niin joukkue kuin myös paikalla olleet savolaiset katsojat saivat poistua pää pystyssä hyvinkin miehekkään taistelun jälkeen. Tällä kertaa pienet marginaalit olivat vastustajan hyväksi, seuraavassa ottelussa ehkä toisinpäin.