KalPalle piste Porista, pudotuspelipaikalle viimeinen sinetti

Ässät - KalPa 2-1 JA (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

Useamman kerran on käynyt niin, että mikäli KalPa on jäänyt Länsi-Suomen kahden ottelun pelimatkalla ensimmäisessä ottelussa pisteittä, joukkue on taistellut itsensä takaisin pistekantaan heti seuraavassa ottelussa. Niin kävi myös nyt.

KalPa pelasi Länsi-Suomessa kaksi hyvää vieraspeliä, mutta viime aikoina maalinteko on ollut vaikeaa ja sen myötä tuliaisina reissulta oli yksi piste Porista. Vastaavasti kovalla asenteella joukkueen eteen uhrautuminen ja puolustussuuntaan pelaaminen sekä maalivahtipeli ja koko joukkueen liike ovat hyvällä tasolla. Tämä on iso positiivinen asia, sillä vanha sanontakin sen jo tietää, että pistepörssi voitetaan hyökkäämällä ja mestaruus puolustamalla. Toki tuleviin pudotuspeleihin täytyy pystyä terävöittämään maalintekoa, se on selvä asia.

KalPan tavoite kaudelle oli palauttaa pudotuspelit Kuopioon, mihin ei ennen kauden alkua Pohjois-Savon ja savolaisten lisäksi laajalti uskottu. Paikka pudotuspeleissä on näyttänyt käytännössä varmalta jo pidempään, mutta torstain vieraspisteellä se varmistui myös matemaattisesti. Se ei joukkueelle kuitenkaan vielä riitä, vaan tavoite on suora pudotuspelipaikka. Tällä hetkellä KalPa on sijalla neljä ja eroa suoraan pudotuspelipaikkaan on positiivisessa mielessä neljä pistettä, huomioiden viivan alla olevien joukkueiden kolmen pisteen voittojen määrät, mitkä ratkaisevat tasapisteissä.

Porissa KalPa siirtyi avauserässä johtoon upealla maalilla. Kiekko kiersi Mikko Jokelan ja Kasperi Kapasen kautta Mikael Ruohomaalle joka päätti nopean hyökkäyksen terävään ja tarkkaan laukaukseen. Ässät tuli saman erän aikana vielä tasoihin maalin edestä maalipörssiä johtavan Eero Elon roikulla. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla, jolloin tällä kaudella Liigan johtavien puolustajien joukkoon noussut Esa Lindell ratkaisi erinomaisella laukauksella ottelun, osuma syntyi ylivoimalla.

Kuten Raumalla tiistaina, myös nyt ottelu oli oikein hyvää ja yleisöön menevää jääkiekkoviihdettä. Siitä kertovat myös maalivahtien torjuntamäärät, Ässien Rasmus Rinne 25 ja KalPan Andy Chiodo 37..


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
 - La 28.2. klo 17.00 KalPa - JYP  Premium
 - To 5.3. klo 18.30 KalPa - SaiPa  Classic
 - Ma 9.3. klo 18.30 KalPa - Lukko  Classic