KalPalle piste komealla nousulla, HPK voittoon jatkoajalla

HPK - KalPa 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)

Tilastot täällä.

Syyskuussa Kuopiossa KalPa voitti HPK:n voittomaalikilpailun jälkeen 3-2, mutta lokakuussa HPK tasoitti voitot ja pisteet kukistamalla KalPan Hämeenlinnassa jatkoajalla 4-3. Seuraavat kaksi ottelua pelattiin Kuopiossa ja jälleen ottelut päättyivät kotivoittoihin, joulukuussa KalPa vei 4-1 ja tammikuussa 2-0.

Joukkueiden kauden viidennessä ja viimeisessä ottelussa kotitaika säilyi edelleen, HPK:n voittaessa kotonaan jatkoajalla 3-2. Lopputulosta edelsi yllätyksellisiä ja mielenkiintoisia juonenkäänteitä. Niistä ensimmäinen oli HPK:n pikamaalit aikaan 2:29 ja 2:59. KalPan kavennus tuli välittömästi toisen erän alussa kun Arttu Ilomäki maalasi ajassa 20:40. Toinen tavallista enemmän säväyttänyt juonenkäänne nähtiin aivan kolmannen erän lopussa ajassa 59:42 kun Michal Birner tasoitti ottelun KalPan pelatessa ilman maalivahtia. Ei kahta ilman kolmatta, ja kun tasoitus tuli aivan varsinaisen peliajan lopussa niin voittomaali nähtiin aivan jatkoajan alussa. Siitä vastasi HPK:n Jyri Niemi.

Tammikuun todella kovan otteluruuhkan keskellä ei ole aikaa jäädä murehtimaan tappioita, eikä myöskään tuulettelemaan voittoja. Yhtä totta on, että jokainen piste on arvokas. Yhden pisteen takaa löytyy positiivisia asioita, joista suurin on KalPan taistelutahto kahden maalin takaa-ajoasemassa, joka kertoo hyvää tulevia otteluita ajatellen. Kahden maalin takaa vieraskaukalossa pistekantaan nouseminen ei ole jokaviikkoista herkkua. Lisäksi positiivista ovat tavat joilla osumat syntyivät, yksi ylivoimalla ja yksi ilman maalivahtia pelatessa eli molemmat erikoistilanteista. Edelleen positiivista oli aktiivisuus hyökkäyspäässä, KalPa tulitti hyökkässiniviivan sisäpuolelta 59 laukausta, joista maalia kohti 35 kertaa. Molemmat määrät ovat vieraskaukalossa erinomaisia lukemia. Lisäksi 29 kertaa kiekon eteen venynyt Samu Perhonen sai edellisen vähätöisyyden vuoksi vaikean ottelun jälkeen valuttaa hikeä runsaammin ja suoriutui tehtävästään varsin hyvin.

Seuraaviin kahteen otteluun asetelmat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset! KalPa on sijalla 4. ja JYP on sijalla 3., vain yhden pisteen edellä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Joukkueet kohtaavat perjantaina Kuopiossa ja lauantaina Jyväskylässä ja mikäli jompi kumpi joukkue kykenisi ottamaan kaksi kolmen pisteen voittoa, olisivat ne runkosarjan keskinäisiä sijoituksia ajatellen todella isoja pisteitä. KalPa johtaa kuluvan kauden keskinäisiä otteluita voitoin 2-1, joten lähtökohdat viikonvaihteen tuplaan ovat savolaisittain hyvät.

Vuoden 2015 puolella kotiotteluiden tunnelma on ollut Mustan Verkoston väkevän uuden tulemisen ja suuren yleisön hienon mukana elämisen ansiosta loistava. Sellaista tunnelmaa voi kokea vain paikanpäällä. Edellisessä kotiottelussa lauantaina yleisömäärä nousikin komeasti jo yli 4300:aan, joten kun vastaan saapuu naapurikylän joukkue, varmista istumapaikkasi ajoissa!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 23.1. klo 18.30 KalPa - JYP  Premium  <- Veikkauskierros
 - Ti 27.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver
 - Ti 10.2. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium