KalPalle hulppea 0-5 voitto Turusssa, Jonne Tammelalle uran ensimmäiset Liiga-maalit

TPS - KalPa 0-5 (0-3, 0-0, 0-2)

Tilastot täällä.

Lupsakoina pidetyt savolaiset olivat tiistai-iltana Turussa poikkeuksellisen kylmiä vieraita. Kyseessä oli KalPan Liiga-joukkue, joka kävi kaatamassa TPS:n HK-Areenalla vieraiden kannalta hulppein lukemin 0-5. Voitto oli KalPalle TPS:stä tällä kaudella ensimmäinen, ja se irtosi nyt kolmannella yrittämällä.

KalPa tuli otteluun vahvasti ja veikin avauserän nimiinsä harvinaisen reilusti, numeroin 0-3. Toinen erä oli tasaisempi myös pelillisesti, mutta päätöserässä KalPa ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan varmisti voittonsa tekemällä kaksi maalia lisää.

Ratkaisijoiden roolissa nähtiin hieno sekoitus sekä kokemusta että nuoruutta. Kokeneet Jukka Voutilainen ja Janne Kolehmainen laukoivat KalPan kahden maalin johtoon, jonka jälkeen oli vasta 17-vuotiaan Jonne Tammelan vuoro laukoa Liiga-uransa kaksi ensimmäistä maalia. Maalitalkoot päätti jälleen kokemus, nimeltään Michal Birner (1+2). Maalinsuulla valttia oli puolestaan nuoruus, Samu Perhoselle jo kauden kolmas nollapeli, ensimmäinen vierasotteluissa, joka vaati 16 torjuntaa.

Tammelasta tuli samalla yksi kautta aikojen nuorimpia KalPa-paidassa Liigassa maalinteossa onnistunut pelaaja. Nuorin on Kasperi Kapanen, joka avasi maalitilinsä miesten pääsarjassa 16-vuotiaana.

Yksi mainitsemisen arvoinen yksityiskohta on KalPan rajua miesvajetta puolustuksessa paikkaavien lainapelaajien KalPa-paidassa vastuun myötä kasvanut pistetahti. Veli-Matti Vittasmäki teki alkukaudella juuri TPS:ssä 15 ottelussa yhden maalin, KalPassa tilastot ovat kahdeksan ottelun jälkeen 1+2. Juha Tarkkanen puolestaan kirjautti HIFKin otteluissa kolmessa ottelussa yhden syöttöpisteen, KalPassa tilastot ovat neljän ottelun jälkeen jo 0+3.

Savolaisten kahden ottelun vieraskiertue jatkuu Turusta torstaiksi Lahteen. Kotiyleisön eteen KalPa palaa lauantaina, vastustajaksi saapuu Ilves ja kyseessä on perinteinen Savolaisten peli sekä erikoisohjelmaa! Lue lisää täältä.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 17.1. klo 17.00 KalPa - Ilves  Classic  <- Savolaisten peli, ovet aukeavat jo klo 15.30
 - Pe 23.1. klo 18.30 KalPa - JYP  Premium  <- Veikkauskierros
 - Ti 27.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver