KalPalle alivoimainen voitto Espoossa, Eero Kilpeläinen voiton takuumies juhlaottelussaan

Blues - KalPa 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Tilastot täällä.

Ottelusta oli odotettavissa kova ja hyvin tasainen taistelu. Blues pelasi Kuopiossa perjantaina oikein hyvän ottelun, mutta KalPa voitti niukasti 1-0 ja otti täydet pisteet. Etenkin perjantain ottelun loppupuolella Blues oli todella vahva, ja espoolaiset suorastaan himoitsivat revanssia kotiyleisönsä edessä samojen joukkueiden kohdatessa uudestaan tiistaina.

Kuten Kuopiossa, myös Espoossa Blues pelasi hyvän ottelun. Espoolaisten harmiksi niin teki jälleen myös KalPa, ja nyt voittomarginaali oli jopa hieman edellistä kertaa suurempi, vaikka savolaiset vierasjoukkueena esiintyivätkin. Tosin KalPan latoessa kiekon Bluesin maaliin desibelit Barona Areenalla olivat maalisummeria -ja laulua lukuunottamatta hyvin samalla tasolla kuin isäntien onnistuessa. Kiitos siitä kuuluu Etelä-Suomen savolaisille, joita oli paikalla enemmän kuin monta.

0-1 maalissa KalPa väläytti nopeiden hyökkäystensä vaarallisuutta. Juuso Riikola toi näyttävällä soololla kiekon puolusalueelta hyökkäysalueelle, Toni Hyvärinen petasi keskelle Michal Birnerille laukaisupaikan ja Jukka Voutilainen napautti paluukiekon maaliin. Kaunista ja tappavan tehokasta. 0-2 maalissa Jaakko Rissanen osoitti jotta vaikka hän on niin sanotusti klassinen vanhan ajan taitosentteri, on nopeus viimeisen päälle tätä päivää. Kiekko alivoimalla haltuun omalla siniviivalla, kiihdytys karkuun, yksin läpi ja kiekko rystyltä aivan maalin kattorakenteisiin.

1-2 kavennuksessa Ville Korhonen laukoi Kim Hirschovitsin hienosta syötöstä nopeasti kohti todella oikea-aikaista maskia ja Eero Kilpeläinen ei nähnyt kiekkoa. 1-3 loppunumerot syntyivät jälleen alivoimalla, isäntien hakiessa tasoitusta oikeaoppisesti kuudella neljää vastaan. Kapteeni Mikko Jokela avasi kauden maalitilinsä mainioon aikaan, tälläämällä kiekon vajaa kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa omalta alueelta tyhjään Blues-maaliin. Osumasta sai syöttöpisteen myös Kilpeläinen, jolle syöttöpiste oli jo kauden toinen. Tärkeässä roolissa maalin synnyssä oli myös Janne Kolehmainen, jonka upea laukauksen blokkaus teki varmasti kipeää, mutta yhtä varmasti hetkeä myöhemmin syntynyt ottelun ratkaisu lievitti kipua.

Loukkaantumisesta kärsivän Kasperi Kapasen tilalla kakkosketjussa pelannut Hyvärinen saldotti kauden viidennen syöttöpisteensä. Hyvärisen paikan kolmosketjun laidalla ottanut, ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelannut vasta 17-vuotias suurlupaus Jonne Tammela esiintyi ennakkoluulottomasti. Nimi muistiin, tästä nuoresta miehestä kuullaan vielä! Ottelun hahmo oli Kilpeläinen, joka oli jälleen kerran KalPan voiton takuumies ja torjui uransa 400. Liiga-ottelussaan komeat 29 kiekkoa. Syöttöpiste oli maalivahdin vakuuttavalle illalle piste i:n päälle.

Seuraavalta kotiottelulta ei voi juuri enää parempia lähtökohtia vaatia. KalPa on sarjassa toisena ja Tappara on heti kolmantena. KalPa-vahti Kilpeläinen on päästettyjen maalien keskiarvossa Liigan toiseksi paras ja Tappara-kollega Juha Metsola on paras. Lisäksi ottelu on perinteinen KalPan OKTOBERFEST-ottelu, joka on ollut kaudesta toiseen yksi Liiga-kauden suosituimpia tapahtumia Savon sydämessä.

Liigan kärkiottelun perjantaina odotetaan rikkovan toisen kerran tällä kaudella Kuopiossa 4000 katsojan rajan. Istumapaikat kannattaa varmistaa siis hyvinkin pian, ja nopeimmin sen voi tehdä täällä.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 31.10. klo 18.30 KalPa - Tappara  Classic  <- OKTOBERFEST!
 - Ti 11.11. klo 18.30 KalPa - Ilves  Supersaver
 - To 13.11. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver