KalPa yritti, yritti, yritti, onnistui lopulta ja voitti!

KalPa - Ässät 2-1 VL (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Data Group Areenan 2638 katsojaa näkivät vauhdikkaan, viihdyttävän, jännittävän ja lopulta makeaan kotivoittoon päättyneen Liiga-ottelun. Maalit ovat jääkiekon suola, sanotaan, mutta myös vähämaalinen jääkiekko-ottelu voi olla hyvinkin viihdyttävä, se nähtiin jälleen torstaina.

KalPan valmennus ansaitsee tunnustukseen, he tiesivät mistä naruista vetää kun joukkue piti keskiviikkona palaverin ja torstaiksi ketjut oli laitettu täysin uusiksi. Isännät olivat kaukalossa silminnähden nälkäisiä, energisiä, uhrautuvia ja näiden asioiden johdosta luistin liikkui liukkaasti ja laukauksia ei säästelty sekä maalille pyrittiin päättäväisesti. Tämä tuotti lopulta kotivoiton, mutta tie voittajaksi oli kaikkea muuta kuin helppo.

Tiistaina Ilvestä vastaan KalPa hallitsi kahta ensimmäistä erää ja vain maalit puuttuivat, sitten kolmannen erän alussa vieraat rokottivat ja veivät lopulta pisteet. Torstain ottelun käsikirjoituksessa oli paljon samaa, KalPa oli kahden ensimmäisen erän hallitsevampi osapuoli, mistä yhtenä osoituksena tuolta aikaväliltä laukaukset menivät 38-21. Lisäksi Ässät siirtyi johtoon kolmannen erän avausminuutilla. Mutta, KalPa puri hammasta, teki kovasti töitä ja kun Ässät antoi lopussa mahdollisuuden KalPalle ylivoimalla, isännät sen myös hyödynsivät. Jääkiekossa voittoja ei ansaita, vaan ne otetaan. Niin KalPa myös teki ja sen ottamasta voitosta voidaan sanoa, että se oli myös ansaittu. Tosin Ässät ansaitsee kehut erinomaisesta puolustamisesta ja maalivahti Juuso Riksman loistavasta iltapuhteestaan ja kun siihen lisätään parantaminen ottelun edetessä, ei vieraspistettäkään voi vääryydeksi sanoa.

Michael Heddenin vain kuuden ylivoimasekunnin jälkeen syntynyt avausmaali oli klassinen ylivoimamaali, Ville Uusitalon laukaus viivalta maalia kohti, kiekko kimposi pelaajasta maalin edessä sopivasti ja Heddenillä oli helppo työ sivaltaa kiekko maaliin. KalPan tasoitus syntyi niin ikään ylivoimalla, ajan ollessa 58.11. Kiekko toimitettiin Michal Birnerin ja Miika Koiviston toimesta määrätietoisesti maalille, mistä Janne Keräsen nosti sen lopulta maalin kattoon ja tunnelma oli niin ikään katossa. Sitä osumaa oli haettu hartaasti ja yrittäminen palkittiin komeasti. Ennen kuin Keränen pääsi tuulettamaan sydämensä kyllyydestä, ja kotiyleisö niin ikään, Eero Kilpeläisen oli suoritettava maalillaan useampi upea torjunta Ässien vastahyökkäysten edessä.

Maalittoman jatkoajan jälkeen porilaisten valmennus veti ässän hihasta ja vaihtoi ottelun parhaan pelaajansa, upeasti torjuneen Riksmanin Rasmus Rinteeseen, jonka peräti 195 sentin varsi on peittävyydeltään Liigan kovinta eliittiä. KalPan voitontahto näkyi parhaimmalla mahdollisella tavalla, horjumattomana keskittymisenä ja vahvana suorittamisena, eikä Rinteen annettu nousta isoon rooliin. Ensin Kilpeläinen kipsasi Aleksi Saarelan ja niin ikään hyvin nuori Kasperi Kapanen tälläsi KalPan johtoon. Toisessa parissa Sami Lähteenmäki tasoitti, mutta Michal Birner pamautti heti perään isännät takaisin johtoon. Kolmannen aloittavalla Kilpeläinen pysäytti Liigan maalikuningas Eero Elon yrityksen ja niin kotijoukkueen kuin kotiyleisön riemu pääsi valloilleen.

KalPan parhaaksi pelaajaksi voi nostaa maalivahti Kilpeläisen, jonka varsinkin kolmannen erän torjuntoja ilman kaikki pisteet olisivat lähteneet Poriin. Paitsi, että Kilpeläinen antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, hän oli myös ratkaisemassa ottelua, johdattaen joukkueensa jälleen yhteen voittomaalikilpailun voittoon. Kilpeläisen lisäksi esille nostamisen ansaitsee kaikin tuomariäänin todella liukkaasti liikkunut ja valtavalla peli-ilolla ihastuttanut ketju Jonne Tammela - Jaakko Rissanen - Kapanen, jonka 17- ja 18-vuotiaat laitahyökkääjät olivat jäälle päästessään jotain sellaista, jota kotiyleisö odottaa näkevänsä lisää jälleen heti tiistaina seuraavassa kotiottelussa.

Voitto oli kolmen ottelun tappioputken katkaisseelle KalPalle enemmän kuin kaksi sarjapistettä. Se oli iso voitto. Lähitulevaisuus näyttää kuinka suuri voitto, mutta kun torstaina nähtyyn rautaiseen tahtoon saa lisättyä vielä rentoutta, voi KalPa nousta hetkessä jälleen todella vaikeasti voitettavaksi vastustajaksi. Heti perjantaina savolaiset pääsevät todella kovaan testiin Liiga-kauden ensimmäisellä Jyväskylän reissulla


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 18.11. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver
 - La 22.11. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
 - To 27.11 klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver