KalPa taisteli Ässät nurin Porissa ja lähti joulutauolle upeasti sarjakakkosena

Ässät - KalPa 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Tilastot täällä.

Ässät on ollut parin viime kauden aikana KalPalle vaikeasti voitettava joukkue. Syyskaudella KalPa on ollut kuin uudesti syntynyt paitsi menestyksen, myös Ässät-kohtaamisten valossa. Marraskuussa Kuopiossa KalPa tasoitti Ässiä vastaan kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla ja nousi voittajaksi voittomaalikilpailussa. Nyt lauantaina Porissa KalPa avasi maalihanat jo ottelun ensimmäisellä minuutilla ja otti Ässiltä lopulta täydet kolme pistettä.

Arttu Ilomäki laukoi B-pisteen sisäkaarelta kiekon aivan Ässä-maalin ylänurkkaan kun ottelua oli pelattu vasta 46 sekuntia, KalPa sai unelma-alun otteluun. Maali oli Ilomäelle kauden toinen. Hieman ennen erän puoliväliä KalPa-miehitys yllätettiin oman pään aloituksessa ja Mike Hedden viimeisteli tyylillä tasoituksen. Toisen erän jälkimmäisellä puolikkaalla Janne Kolehmaisen yritys palkittiin, kiekko hyökkäysalueen kulmassa lapaan, kierto maalin takaa, vanhanaikainen etukulmasta sisään ja Kolehmaisen kauden neljäs osuma oli syntynyt. Kolmannen erän avauspuolikkaalla Michal Birner ja Ässä-vahti Juuso Riksman ryntäsivät samaan kiekkoon, Riksmanin purku kimposi Birneristä maalin eteen mistä se kimposi vielä Ässä-puolustajan jalasta maaliin. Todellinen tuurimaali oli Birnerille jo kauden 12. osuma. Kaksi sekuntia ennen ottelun päätöstä Mika Niemi kavensi maalin edestä, mutta se ei vaikuttanut enää pisteiden jakautumiseen. KalPalle kolme pistettä, Ässille ei pisteitä.

Kiitos voitosta kuuluu koko joukkueelle, joka pitkän ja raskaan Liigan syyskauden päätteeksi vielä kerran valmistautui otteluun erittäin hyvin ja laittoi kaukalossa kaikkensa likoon. Maalintekijät käänsivät ottelun KalPalle, mutta mahdollisuuden voittaa tarjosi joukkueelleen jälleen mies nimeltä Eero Kilpeläinen, lauantaina 28 torjuntaa, joukossa taas upeita venytyksiä.

Torstaina Vaasassa kotijoukkue sai yhden todellisen tuurimaalin ja voitti niukasti 3-2. Lauantaina osat kääntyivät, KalPa sai yhden maalin onnettaren vahvalla myötävaikutuksella ja nyt tuloksena oli niukka 2-3 voitto. Länsi-Suomen kiertueelle tuli hintaa linja-auto- ja hotellikulujen lisäksi myös Mikael Ruohomaan ja Juuso Riikolan vammojen myötä. Sairastuvalla olivat ennestään puolustajat Miika Koivisto ja Mikael Seppälä sekä hyökkääjä Tomas Kubalik. Liiga jatkuu savolaisten osalta 27.12. Oulussa, aika näyttää saako joukkue siihen otteluun täydennystä sairastuvalta. Vastaavasti Kasperi Kapanen ja Joonas Lyytinen ovat suuntaamassa nuorten MM-kilpailuihin Kanadaan ja ovat pois joulukuun lopun ja tammikuun alun otteluista.

KalPa jäi Porissa joulutauolle ja teki sen erinomaisen komeasti, sillä voiton myötä sijoitus joulutauolla on Liigassa upeasti toinen, tasapistein kärjessä olevan JYPin kanssa. Seuraavassa kotiottelussa perjantaina 2.1. kohtaavatkin juuri nämä joukkueet - liput ovat jo myynnissä - varmista paikkasi ajoissa! Tervetuloa!