KalPa sai ketsuppipullonsa auki, uhrina Vaasan Sport

KalPa - Sport 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Jääkiekko on hieno laji, missä on useita puolia. Yhden puolista KalPa ja sen kannattajat näkivät perjantaina ja toisen nyt tiistaina. Jyväskylässä KalPa pelasi vahvan ottelun, mutta maalinteko oli tuskaa ja pisteet jäivät ottamatta. Neljä päivää myöhemmin kotikaukalossa KalPa tuskaili maalinteon kanssa vielä avauserän, mutta latoi Liiga-tulokas Sportin verkkoon kahdessa jälkimmäisessä erässä yhteensä peräti viisi maalia. Siinä kun perjantaina savolaiset olisivat ansainneet enemmän kuin saivat, tiistaina KalPan voi sanoa nyt saaneen enemmänkin kuin se peliesityksen perusteella olisi ansainnut.

KalPan kotivoitto oli oikeutettu, mutta viiden maalin ero oli ottelutapahtumiin nähden ylärajoilla. Toisaalta, vaasalaiset kokivat Savon sydämessä yhden Mestiksen ja Liigan eroista, Mestiksessä voitot voidaan vielä ansaita, Liigassa yhtään pistettä ei ansaita vaan jokainen täytyy ottaa.

Jääkiekossa ei ole mitenkään harvinaista, että kun joukkue on tuskaillut useamman ottelun ajan maalinteko-ongelman kanssa, maalihanat saattavat avautua jälleen yhtä nopeasti kuin ne ovat aikanaan menneet kiinni. Usein kuuleekin puhuttavan ketsuppipulloilmiöstä. Kun KalPa oli ravistanut tahollaan ketsuppipulloa viime aikojen otteluissa, nyt korkki lensi kotiyleisön edessä ja vaasalaiset kotkat joutuivat poistumaan kaukalosta vahva ketsupin tuoksu sulissaan.

Suurehkosta maalierosta huolimatta Sport ansaitsee ehdottomasti tunnustuksen peli-ilmeestään kahdessa ensimmäisessä erässä, ja etenkin toisessa erässä vieraat olivat jopa niskanpäällä, vaikka KalPa erän 2-0 veikin. Kolmannessa erässä joukkueiden välinen ero sarjataulukossa alkoi näkyä myös tulostaululla, isäntien voittaessa erän 3-0.

Kaukalon tehomiehet olivat KalPan nuori tähti Kasperi Kapanen (2+1) ja toissakaudeksi juuri Vaasan Kuopioon vaihtanut Sport-kasvatti Miika Koivisto (0+2). Lisäksi kotiyleisöä maaleillaan huudattivat vuorollaan Janne Keränen, Jyri Junnila ja Jukka Voutilainen. Junnilalle maali oli makea, sillä ottelusta toiseen jatkunut kova yritys palkittiin viimein kauden avausmaalilla.

KalPa-vahti Eero Kilpeläinen pysäytti kaikki 22 kiekkoa ja torjui jo kauden kolmannen nollapelinsä, millä mies nousi Liigan nollapelitilaston jaetulle toiselle sijalle. "Kilven" tilastot ovat muutoinkin poikkeuksellisen komeaa luettavaa: Torjuntaprosentti on 92,79 % ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain 1,65. Vaasalaisten nollaaminen ei ole Savossa syntyneille maalivahdeille suinkaan uutta, sillä KalPa-legenda Pasi Kuivalainen jätti Sportin nollille kaikissa kolmessa Mestis-finaalissa keväällä 2005 KalPan palatessa SM-liigaan. Kun Juvalla syntynyt Kilpeläinen piti nyt maalinsa puhtaana, on KalPa jättänyt Sportin maaleitta nyt jo neljässä virallisessa ottelussa peräkkäin.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 22.11. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
 - To 27.11 klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver
 - La 29.11. klo 17.00 KalPa - TPS  Classic