KalPa-perhe näytti voimansa, upeat legendat ja mahtava kotiyleisö siivittivät KalPan voittoon!

KalPa - Kärpät 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

KalPan 85-vuotisjuhlaottelun ottelutapahtumasta voisi kirjoittaa suurinpiirtein Kalle Päätalon Iijoki-kirjasarjan verran. Vaikeampaa sen sijaan on tiiviistää lauantai 11.10.2014 Data Group Areenalla lyhyesti.

Ilmapiiri oli taianomainen ja väreili nostalgiaa kun KalPa 86-87 ja Kärpät 86-87 kohtasivat. Yleisöä oli paikalla upeasti suurinpiirtein 3000 katsojaa, DJ Nite laittoi parastaan peliin soittamalla 80-luvun parhaita fiiliskappaleita, Mikko Juntunen selosti ottelua vaihtoaitiosta hallin kuuluttimiin kuin 80-luvulla parhaimmillaan ja itse ottelussa nähtiin väläyksiä historiasta. Hannu Nykvistin luistintorjuntoja, Jari Järvisen tyylikkyyttä, Esa Väliojan ylösnousuja, Juha Tuohimaan harhautuksia, Jouni Rinteen niin helpon näköisiä syöttöjä... Niin legendat kuin yleisö nauttivat ottelusta silminnähden, ja arvostus oli molemminpuoleista!

Liiga-ottelua, kuten legendaottelua, voisi luonnehtia kotiyleisön kannalta täydelliseksi. KalPa ei vastassa ollutta hallitsevaa Suomen mestaria sekä suurinta mestarisuosikkia Kärppiä liikaa kunnioittanut vaan istui tylysti kuskin paikalle, tarjoten yleisölle upean ja monipuolisen näytöksen. Aktiivisuutta, hallintaa, vauhtia, taklauksia, kuumia tunteita, uhrautumista, oman maalivahdin nollapelin, kaksi maalia ja komean voiton. Suurimmat sankarit olivat 17 torjunnan nollapeliin venynyt Eero Kilpeläinen sekä maalintekijät Jukka Voutilainen ja Jaakko Rissanen. Voutilaisen tekemä avausmaali oli taidetta, vähintään kahdeksan perkkäistä syöttöä lavasta lapaan ja kiekko onetimer-laukauksella maaliin.

Kolmas ja kypärätempun täydentävä kappale on yleisölle. Legendaottelun suuri yleisömäärä ja kuinka yleisö eli siinä mukana, kertoo suuresta kunnioituksesta KalPan perinteitä kohtaan, ja siitä miten hienoa savolainen kiekkokulttuuri parhaimmillaan on. Esimerkiksi Tuohimaan siirtyessä kesken ottelun KalPa-paitaan ja Rinteen tiputtaessa Liiga-ottelun avauskiekon, suosionosoitukset olivat valtaisia. Heti Liiga-ottelun alussa pystyi jo aistimaan legendaottelun herkistämän yleisön latauksesta, että nyt KalPalla on takanaan upea kotiyleisö. Ottelun edetessä yleisö muuttui vielä upeasta mahtavaksi ja ansaitsee kiitokseksi hatun päästä pois ottamisen sekä syvän kumarruksen..

Arvon savolaiset, yhdessä me olemme löytäneet kaavan millä KalPa on voittanut kaikki viisi Liigan kotiotteluaan. Joukkue sytyttää kaikkensa jäälle jättämällä yleisön, yleisö saa loistavalla tunnelmalla keltapaitojen sydämet lyömään vielä kiihkeämmin ja yleisö on taas vielä enemmän tukena ja... Tämä tehokaksikko - KalPa ja savolaisyleisö - on yhdessä jälleen perjantaina kun vastaan saapuu Pelicans! Maltatko olla pois näin loistavasta tunnelmasta?


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 17.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - Ti 21.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium
 - Pe 24.10. klo 18.30 KalPa - Blues  Classic