KalPa on aloittanut Liigan kolmella peräkkäisellä voitolla, nyt kaatui Lukko 2-3 VL

Lukko - KalPa 2-3 VL (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

KalPan edellinen Rauman vierailu helmikuussa päättyi 6-0 tylytykseen, Lukko on alkaneen kauden suurimpia mestarisuosikkeja, isännät olivat kahden tappion aloituksesta ärsyyntyneet ja vain 41 sekunnin pelin jälkeen numerot olivat jo 1-0. Tässä vaiheessa ilta ei näyttänyt savolaisittain helpolta, vaan eipä voittoja kivikovassa ammattilaissarjassa helpolla otetakaan. Voiton KalPa tiistaina Raumalta kuitenkin otti. Itse asiassa KalPan hyvyyttä tiistaina kuvastaa se, että Lukko voi olla yhteen pisteeseen jopa enemmän tyytyväinen kuin KalPa kahteen pisteeseen. Lukko ansaitsee kehut taistelusta, mutta ottelun hallitsevampi osapuoli oli vierasjoukkue.

Vain noin kaksi minuuttia ottelun avausmaalin jälkeen viime kausien kotihalliin KalPa-paidassa palannut Janne Keränen osoitti ensin nopeuttaan, sitten laukauksensa terävyyttä ja ottelu oli tasan. Syöttöpisteet Tomas Kubalikille ja Eero Kilpeläiselle. Kubalik on saldottanut kolmeen otteluun nyt mainiot tehot 1+3 ja Kilpeläinen on nyt maalivahdille kohtuullisessa 20 pisteen kausitahdissa. Toisessa erässä Michal Birner ohjasi Juuso Riikolan laukauksen maaliin, syöttöpiste myös Arttu Ilomäelle. Myös Birner on kovassa pistetahdissa, saldo nyt 3+1. Riikolalle piste oli Liiga-kauden ensimmäinen, kuten myös kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa pelanneelle Ilomäelle.

Kolmannen erän loppupuolella ottelu sai sitten rutkasti lisää draaman kaarta. KalPa sai pian neljällä viittä vastaan alivoimalle jouduttuaan joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta, joka oli ottelun henki huomioiden kyseenalainen myös muiden kuin savolaisten mielestä. Lukko osoitti vahvuuttaan ja lopulta yksi Liigan kirkkaimmista tähdistä, kokenut Ville Vahalahti nosti isännät tasoihin. KalPa onnistui kuitenkin estämään isäntien saman erikoistilanteen aikana johtoon siirtymisen ja ottelun itselleen kääntämisen. Jatkoajan viimeisellä minuutilla draaman kaari kääntyi toiseen suuntaan kun KalPa sai vajaaksi minuutiksi ylivoiman, mutta aika loppui kesken.

Lauantaina Tampereella KalPa voitti voittolaukauskilpailun 0-1 Kilpeläisen torjuessa kaikki kolme Tapparan yritystä ja Kubalikin onnistuessa kertaalleen. Sama toistui Raumalla, Kilpeläinen nollasi kaikki Lukko-pelaajien yritykset, näyttävimpänä Ville Niemiseltä tikkarin vieminen juuri ennen kuin voittolaukausten specialisti ehti nuolaisemaan. Tällä kertaa ratkaisijan rooliin Kilpeläisen vierelle nousi Keränen laukomalla illan toisen maalinsa, joka oli samalla KalPa-uran ensimmäinen voittomaali.

KalPa on aloittanut Liiga-kauden kolmella peräkkäisellä voitolla, pisteitä on nyt seitsemän ja sijoitus sarjataulukossa on kolmas. Savolaisten Liiga-tasolle harvinainen kolmen ottelun vieraspeliputki päättyy torstaina TPS:n vieraana. Sen jälkeen vuorossa onkin kauden ensimmäinen Liiga-ottelu lauantai-iltana kotiyleisön edessä, vastustajaksi saapuu HPK.