KalPa nousi 3-4 voittoon Ilveksestä, Kapanen sivalsi voittomaalin

Ilves - KalPa 3-4 VL (1-2, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Ottelu Hakametsän keskiviikko-illassa muistutti erehdyttävän paljon Hollywoodin romanttisten elokuvien juonenkaarta. Alussa kaikki menee hienosti, sitten asiat menevät huonosti, mutta vaikeudet kuitenkin kestetään ja lopulta tarina saa sankarinsa ja onnellisen lopun.

Avauserä oli suurimmaksi osaksi KalPan näytöstä, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat 16-3, ja taukolukema 1-2 mairitteli Ilvestä. Toisessa erässä KalPan syöttämisen laatu laski, Ilves panosti vahvasti karvaamiseen, KalPa oli vaikeuksissa ja isännät käänsivät tilanteen tappiolta voitolle. Toisella erätauolla KalPan päävalmentaja Pekka Virta reagoi, teki vaihdoksia kokoonpanoon, ne onnistuivat erinomaisesti ja olivat ottelun ratkaisu.

Aiemmin ottelussa välillä loistavasti ja hetkittäin ei niin hyvin esiintyneestä Kasperi Kapasesta huokui jotta hän haluaa ratkaista ottelun. KalPan 0-1 maalin napautti Michal Birner ja 1-2 maalista vastannut Janne Keränen sai nimiinsä myös 3-3 tasoituksen, joka oli todella komea. Siinä kun KalPa jauhoi edellisessä ottelussa maalin noin kymmenen peräkkäisen syötön jälkeen, nyt keltapaidat tulivat oman maalin kulmalta vastustajan maalin eteen ainoastaan kahdella syötöllä, ja todella nopeasti. Jaakko Rissanen toi vahvalla soololla kiekon hyökkäysalueelle asti, mistä Kapanen jatkoi sen suoraan Keräsen lapaan, joka ensin katsoi ja sitten täräytti pelivälineen tarkasti etukulmasta maaliin.

Voittomaalikilpailussa Kapanen tuli vuoroon ensimmäisenä ja laukoi kiekon tarkasti ylänurkkaan, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Kapasen voittomaalista suuren kiitoksen ansaitsee Eero Kilpeläinen, joka torjui kaikki kolme Ilveksen yritystä. Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkolan laukojavalinnoista hienon ottelun raatanut ja kaksi maalia laukonut Tapio Laakso oli selkeä valinta. Kaksi muutakin olivat ex-KalPa-pelaajia ja vaikka idea oli hyvä usuttaa omat koirat puremaan, eivät Mikko Kukkonen ja Joonas Riekkinen onnistuneet nyt Kilpeläistä yllättämään. Ilves-kolmikko ei ole ainoa Kilpeläiseen törmännyt taho, sillä "Kilpi" on torjunut KalPalle nyt Liigassa neljästä voittomaalikilpailusta neljä voittoa, ja on torjunut myös kaikki 12 vastustajan yritystä.

KalPan voi sanoa päästäneen oman vahvan alun jälkeen Ilveksen peliin mukaan, ja peilistä löytyi syytä myös toisen erän vaikeuksiin. Mutta, vaikeuksien, itse aiheutettujenkin sellaisten jälkeen voittoon nouseminen on kova juttu jota täytyy osata arvostaa. KalPa on noussut jo alkukauden aikana useita kertoja päätöserän tappioasemasta voittoon, teki sen jälleen ja se kertoo jotta joukkueen sisällä on sitä jotakin. Nuoren Kapasen vahvuus on ratkaisuvoima ja kauden ensimmäisen voittomaalin näkeminen jo toisessa ottelussa tuo lisää itseluottamusta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ikää hänellä on yhä vasta 18 vuotta ja ikään kuuluu vielä pelin tason heittely, välillä ottelusta toiseen ja välillä ottelun sisällä. Niin se tekee välillä myös Liigan kokeneimmilla pelimiehilläkin.

Edellisessä kotiottelussa repesi jo 4000 katsojan rajapyykki, KalPa pelasi loistavasti ja tunnelma Data Group Areenalla oli mahtava! Nyt Savon perjantai-iltaan saapuu vieraaksi Pelicans ja syysloman kunniaksi KalPa tarjoaa otteluun kaikille alle 15-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn, KalPa Pro Shopilta ennakkoon haettavilla seisomapaikkalipuilla. Kun alla on vielä keskiviikon vierasvoitto Ilveksestä, perjantaina tavoitellaan sekä toista peräkkäistä yli 4000 hengen yleisömäärää että jo kuudetta peräkkäistä kotivoittoa! Lämpimästi tervetuloa!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Pe 17.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic
 - Ti 21.10. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium
 - Pe 24.10. klo 18.30 KalPa - Blues  Classic