KalPa marrastauolle tappiolla Lahdessa, sarjasijoitus on komeasti kolmas

Pelicans - KalPa 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Tilastot täällä.

KalPan alkukauden erinomaisuudesta kertoo se, että kun joukkue poistui marrastauolle kauden ensimmäisen kahden peräkkäisen tappion jälkeen, on sijoitus Liigassa komeasti kolmas. Pistekeskiarvo on todella hyvä 1,89 ja lisäksi savolaiset ovat pelanneet ottelun, kaksi tai jopa kolme sarjataulukossa lähimpiä joukkueita vähemmän.

KalPa poistui marrastauolle Lahdesta, missä Pelicans oli tehokkaampi lukemin 3-1. KalPa oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, Pelicans puolestaan tehokkaampi ja rehellisyyden nimissä myös hieman onnekkaampi KalPan muutaman tolppalaukauksen myötä. On luonnollista, että viimeisessä ottelussa ennen maajoukkuetaukoa voi väsymys painaa, etenkin kun Pelicans sai huilata perjantaina, KalPan pelatessa samaan aikaan fyysisesti hyvinkin kuluttavan kärkiottelun Tapparan kanssa. Se ei kuitenkaan ollut ottelun ratkaisu, se oli vain etu kotijoukkueelle. Ja, on hyvä huomata jotta kun katsoo tuloksen taakse, jaksoi KalPa kuitenkin puristaa ottelussa varsin hyvin. Siitä kertovat sekä torjunnat Pelicans-vahti Janne Juvonen 32 että KalPa-vahdit Samu Perhonen ja Eero Kilpeläinen yhteensä 17 sekä vielä enemmän laukaukset, Pelicans 36 ja KalPa 63.

Ne osa-alueet missä lahtelaiset olivat savolaisten hallitsemassa ottelussa parempia olivat ne kaksi voittamisen kannalta hyvin olennaista eli tehokkuus maalipaikoissa ja maalivahtipeli. KalPan maalivahtipeli on ollut läpi syksyn erinomaista ja vaikka joukkueen peli on kulkenut hyvin, on maalivahtipeli ollut KalPan alkukauden menestyksen iso kivijalka. Lauantaina Pelicans oli kuitenkin tällä osa-alueella hieman edellä, ja se oli yksi ottelun ratkaisuista, niin tasainen tämän kauden Liiga on, että nyt se riitti. KalPan 1-1 tasoituksen laukoi ylivoimalla tarkasti aivan takatolpan juureen koko joukkueen tavoin vahvan alkukauden pelannut Mikael Ruohomaa. Ruohomaa on tehnyt vakuuttavan loikan Mestiksen kärkipelaajista Liigan kärkijoukkueen runkopelaajiin, nakuttaen 17 ottelussa oikein hyvät tehot 2+8.

Liiga-joukkueista selvästi eniten linja-autossa istuva ja hotelleissa yöpyvä KalPa aloittaa marrastauon lepopäivillä, sillä paljon matkustaminen vie paljon energiaa ja lisäksi kaikkensa joukkueen eteen antava pelaaminen vaatii veronsa ja paranneltavia kolhuja riittää vähän jokaisella pelimiehellä. KalPa palaa peleihin tiistaina 13.11., jolloin Data Group Areenalle saapuu vastustajaksi savolaisille viime aikoina haastavaksi vastustajaksi noussut Ilves. Luvassa on siis heti tiukka ja jännittävä kohtaaminen, tervetuloa katsomaan paikanpäälle!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 11.11. klo 18.30 KalPa - Ilves  Supersaver
 - To 13.11. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver
 - Ti 18.11. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver