KalPa lentää nyt korkealla, 1-2 voitto Helsingissä ja nousu sarjassa jo toiseksi

HIFK - KalPa 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Tilastot täällä.

KalPa otti koko joukkueen uhrautuvalla taistelulla ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella voiton Helsingistä ja nousi sillä Liigassa jo toiseksi. Sarjaa johtavalla SaiPalla on ottelu enemmän pelattuna ja yhden maalin heikompi maaliero kuin KalPalla, mutta määrittävä tekijä on kolmen pisteen voitot ja niitä lappeenrantalaisilla on enemmän kuin kuopiolaisilla.

Voittoon täytyy olla hyvin tyytyväinen, sillä HIFK on erittäin laadukas joukkue, joka olisi noussut voitolla itse sarjajohtoon. Lisäksi lähtökohdat otteluun olivat KalPalle haastavat. Isännät lähtivät otteluun sarjakakkosena, kotihallissaan tällä kaudella jokaisen ottelun voittaneena ja perjantaina levänneenä, kun KalPa pelasi samaan aikaan Hämeenlinnassa aina jatkoajalle asti venyneen kovan ottelun.

Ennen ottelua eniten maaleja Liigassa tehneen HIFKin kaksi parasta maalintekijää olivat KalPa-kasvatit Juuso Puustinen ja Jasse Ikonen. Omat koirat eivät kuitenkaan purreet savolaisia, vaan helsinkiläisiä. HIFKissä Liiga-uransa aloittanut Janne Keränen sivalsi molemmat keltaisten osumat ja 42 kiekon eteen venynyt Samu Perhonen pelasi viime kaudella helsinkäisten Nuorten Liiga-joukkueessa. Perhonen on aloittanut Liiga-uransa upeasti, torjuen kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja yhteensä seitsemän pistettä. Tomas Kubalik jatkoi kovaa pistetehtailuaan saalistamalla kaksi syöttöä ja nostamalla pistemääränsä yhdeksään otteluun jo lukemiin 1+7. Lisäksi "kaapunnin omat pojat" Joonas Lyytinen ja Jaakko Rissanen nappasivat syöttöpisteet mieheen.

Yhdeksästä ottelustaan KalPa on voittanut seitsemän ja yltänyt pisteille kahdeksan kertaa. Todella kovat haasteet jatkuvat heti seuraavalla viikolla kun tiistaina Data Group Areenalle saapuu SHL:n sarjakolmonen Växjö Lakers, perjantaina KalPa matkustaa Ouluun ja lauantaina vastaavasti Kärpät saapuvat Savon sydämeen. Tervetuloa kannustamaan taistelevaa ja voittavaa KalPaa paikan päälle!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 7.10. klo 18.30 KalPa - Växjö Lakers  CHL
 - La 11.10. klo 18.30 KalPa - Kärpät  Premium  <- 85-vuotisjuhlaottelu
 - Pe 17.10. klo 18.30 KalPa - Pelicans  Classic