KalPa laittoi Växjö Lakersin todella ahtaalle, Tuomas Kiiskinen ottelun ratkaisija

Växjö Lakers - KalPa 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Tilastot täällä.

Ennen keskiviikon ottelua alkulohko G:tä johti Sparta Prague, toisena oli KalPa, kolmantena Växjö Lakers ja neljäntenä Adler Mannheim. Voitolla KalPa nousisi lohkon kärkeen, tappiolla putoaisi kolmanneksi. Växjö Lakers oli SHL:n viime kevään välieräjoukkue, on kuluvan kauden yksi suurimpia mestarisuosikkeja Ruotsissa ja joukkue on aloittanutkin kauden hyvin, ollen SHL:ssä kolmantena. KalPa lähti haastamaan siis todella kovaa eurooppalaista huippujoukkuetta tämän kotikentällä.

Ja todella hyvin haastoikin, sillä KalPa oli läpi ottelun se aloitteellisempi, aktiivisempi ja hallitsevampi osapuoli. Avauserä oli keltapaidoilta suorastaan loistava ja erän alun jälkeen erää pelattiin lähes yhteen suuntaan. Myös toisessa erässä KalPa oli hyvä, mutta erän jälkimmäisellä puoliskolla Lakers osoitti vahvuuttaan ja otti hallinnan itselleen. Kolmas erä oli isänniltä sikäli paras, että KalPa ei pystynyt pyörittämään peliä kahden edellisen erän tapaan näyttävästi, vaikka olikin jälleen kiekollisempi osapuoli.

Savolaisella itseironialla voisi todeta ottelun olleen ex-KalPat vastaan KalPa ja päättyneen 2-1, sillä Tuomas Kiiskisen saldo oli 1+1 ja Ville Varakkaan 0+2. Niin ikään voisi todeta, että oman koiran sijaan nyt puri oma kissa, sillä "Kisu" kantoi KalPan paitaa Liigassa peräti seitsemän kautta peräkkäin ja "Vito" pelasi Kuopiossa puolestaan kolme täyttä kautta.

Avausmaalissa ottelun neljännellä minuutilla Kiiskinen sivalsi tunnetusti terävällä rannelaukauksellaan kiekon noin B-pisteen kaarelta inhottavasti puolustajan jaloista maaliin. Laukaus oli maalivahdin kannalta pahin mahdollinen, maskista lähtenyt, kova ja tarkka. Kyseessä oli sataprosenttisesti suomalaismaali, sillä toinen syöttöpiste kirjattiin Teemu Laaksolle. Toisessa maalissa toisen erän kolmannella minuutilla Lakers pelasi ylivoimalla, Varakas laukoi kiekon Kiiskisen syötöstä kohti maalia ja kanadalainen Nick Johnson ehti ensimmäisenä paluukiekkoon.

Kavennus syntyi niin ikään ylivoimalla, Jaakko Rissanen siirsi kiekon maalin eteen Toni Hyväriselle, mistä kiekko jatkoi yhdellä kosketuksella takaviistoon. Tomas Kubalik pääsi tälläämään kiekon lämärillä tarkasti takakulmaan ja Lakersin voitossa suurta roolia näytellyt maalivahti Stefan Steen oli voimaton. Ensimmäisestä maalistaan KalPa sai selvästi vielä lisää virtaa, vaikka ottelua oli pelattu jo 50 minuuttia. Luja tahto ja kova yritys ei kuitenkaan konkretisoinut enää lisämaaleiksi.

KalPan paras pelaaja Växjössä oli Eero Kilpeläinen, joka esitti jälleen useita huippupelastuksia ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. Lähelle joukkue pääsikin, mutta jääkiekossa lähellä ei lasketa, lähellä on aina aivan liian kaukana.

Kokonaisuutena esitys oli KalPalta vahva, mutta tuloksellisti pettymys oli suuri kun käteen ei jäänyt mitään. Pelillisesti ottelu puolestaan kertoi, että omaan pelitapaan uskomisella KalPa voi menestyä myös Euroopan huippujoukkueita vastaan, se toimii myös todella kovia joukkueita vastaan, vaikka nyt niukka tappio tulikin. Lisäksi ottelu antoi uskoa myös seuraavaan Liiga-otteluun, lauantaina nähtävään kauden ensimmäiseen taisteluun Keski-Suomen herruudesta.

CHL:n alkulohko G:n viimeiset ottelut, KalPa - Växjö Lakers tiistaina 7.10. ja Sparta Prague - Adler Mannheim keskiviikkona 8.10. Växjön VIDA Arenalla Lakers nousi KalPan ohi lohkon toiseksi, mutta savolaisilla on edelleen mahdollisuus nousta lohkon voittajaksi. Se edellyttää varsinaisen peliajan voittoa kotona ruotsalaisista ja seuraavana päivänä saksalaisten voittoa Tshekissä. Näin KalPa etenisi Euroopan 16 parhaan seurajoukkueen joukkoon. Liput tähän jännitysnäytelmään ovat jo myynnissä!

KalPa-valmentaja Anssi Laine ottelun päätyttyä:

- "Ensimmäisen erän pelasimme loistavasti. Annoimme pari helppoa maalia ja se teki homman vaikeaksi. Vastassa oli laadukas joukkue, joka puolusti todella hyvin".

- "Kiiskinen oli kyllä vaarallinen kiekon kanssa. Hän pelasi hyvin".

- "Nyt ei voi vaikuttaa kuin omaan peliin. Hoidetaan Lakers kotona ja katsotaan sitten, mikä on tilanne".