KalPa lahjoitti yhdessä Nordean ja Stephen Gallan kanssa KYSille 5 kausikorttia!

KalPa tekee yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummit ry:n kanssa ja KalPan pelaajat vierailevat kauden aikana kuukausittain KYSin lastenklinikalla tapaamassa pieniä potilaita. Kauden alun kunniaksi KalPa halusi ilahduttaa KYSin pitkäaikaissairaiden lapsipotilaiden ja heidän perheidensä arkea ja lahjoitti yhdessä Nordean ja yksityishenkilö Stephen Gallan kanssa KYSille yhteensä 5 kausikorttia kaudelle 2014–2015. Kausikortit on osoitettu KYSissä lapsipotilaiden sekä heidän vanhempiensa käyttöön.

Syyskuun alun vierailulla mukana olivat KalPan entinen pelaaja ja lasten keskuudessa erittäin suosittu Sami Kapanen sekä nuori tulevaisuuden tähti Saku Kinnunen. Vierailulla oli KalPalaisista mukana myös lasten suosikki Ruusteri. Kausikorttilahjoituksen kunniaksi mukana olivat myös Nordealta konttorinjohtaja Jaana Reijonen sekä Nordean maskotti Jalmari.

Vieraat kävivät tervehtimässä lapsia ja nuoria tällä kertaa lasten syöpä- ja veritautien osastolla sekä lasten ja nuorten osastolla. Vierailu keräsi jo käytäville innokkaita lapsia ja rohkeimmat kävivät antamassa Ruusterille ja Jalmarille halaukset sekä läpsyt. KalPalaisten vierailut ovatkin KYSillä erittäin odotettuja ja tuovat iloa pikkupotilaiden arkeen.

- Päädyimme lahjoittamaan myös tällä kaudella KYSiin kausikortit, koska lapset ja nuoret ovat meille erityisen tärkeitä ja  haluamme olla mukana perheiden erilaisissa elämäntilanteissa. Kausikorttilahjoitukset pikkupotilaille ja heidän vanhemmilleen tukevat hienosti tätä tarkoitusta, taustoittaa Nordean konttorijohtaja Jaana Reijonen.


Kuvassa KYSin henkilökuntaa, maskotit Ruusteri ja Jalmari, Nordean konttorijohtaja Jaana Reijonen sekä kalpalaiset Sami Kapanen ja Saku Kinnunen

Hyväntekeväisyyttä yli rajojen

Stephen Galla on KalPan etäkannattaja aina Amerikasta asti. Stephen kiinnostui KalPasta alun perin Sami Kapasen ja Kimmo Timosen ansiosta ja seuraa nykyään aktiivisesti KalPan kuulumisia ja menestystä Liigassa. Stephen vieraili Suomessa viime keväänä ja nautti vierailustaan ja kuopiolaisesta vieraanvaraisuudesta niin paljon, että hän halusi päästä osaltaan jakamaan jääkiekon tuomaa iloa hyväntekeväisyyden kautta.

-    Koska en pääse itse Amerikasta käsin KalPan otteluihin, haluan että jotkut muut saavat mahdollisuuden päästä seuraamaan KalPan jännittäviä kiekko-otteluita. Kun kuulin KalPan ja KYSin välisestä yhteistyöstä, halusin lahjoittaa omasta puolestani yhden lisäkortin pikkupotilaiden käyttöön, Stephen kertoo lahjoituksen taustoja.

-    Minulla itsellä oli niin mahtavaa Kuopiossa, että suunnittelen jo uutta reissua Kuopioon, mutta se voi viedä suunnittelujen kanssa aikaa. Toivoisin, että pystyisin viipymään ensi kerralla hieman kauemmin, että pääsisin käymään kotiotteluiden lisäksi katsomassa muutaman vieraspelin, Stephen jatkaa.


KalPa on tehnyt yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummit ry:n kanssa jo useamman vuoden ajan ja on lahjoittanut KYSin lastenklinikoille aikaisemmin muun muassa keskoskaapin, erilaisia ajanvietepelejä, KalPa-tuotteita ja irtolippuja kotiotteluihin. Seuraavan kerran KalPan pelaajat vierailevat KYSillä lokakuussa.