KalPa jäi ilman pisteitä Suuressa Savolaisessa Kokoontumisessa Espoossa

Blues - KalPa 5-1 (1-0,0-0,4-1)

Tilastot täällä.

KalPa-kannattajat ovat järjestäneet kausittain Suuria Savolaisia Kokoontumisia ympäri Suomen ja nyt oli vuorossa seitsemäs jättikokoontumien, paikkana Espoon Barona Areena. Savolaisia kannattajia oli paikalla satoja, Kuopiosta porukkaa oli bussilasteittain ja myös pääkaupunkiseudulta oli KalPa-kannattajia saapunut paikalle tähän suureen otteluun sankoin joukoin. Savolaiset pitivät ääntä katsomossa ja kannustivat omiaan loppuun saakka. Vahva savolaisedustus katsomossa toi upean tunnelman otteluun.

Kaukalossa kotijoukkue Blues meni ensimmäisessä erässä johtoon, mutta peli oli vauhdikasta ja tasaista. KalPakin sai vyörytettyä peliä ajoittain väkevästii Bluesin päädyssä, etenkin toisen erän alku oli vierailijoilta vahvaa pelaamista. Maaleja ei kuitenkaan toisessa erässä nähty. KalPa-maalilla Andy Chiodo otti muutaman huipputorjunnan.

Kolmas erä alkoi KalPan hienolla ylivoimamaalilla Mikael Ruohomaan syötöstä maalin kulmalla vapaana olleelle Janne Keräselle, joka viimeisteli jo kauden 17. maalinsa. Kauan ei KalPa kuitenkaan ennättänyt nauttia tasoituksesta, kun Blues onnistui vuorostaan ylivoimalla ja tilanne oli 2-1.

Tämän jälkeen KalPa jäähyili ja tappeli Blues-pelaajien kanssa kentällä. Rangaistukset kävivät kalliiksi KalPalle ja kilpipaitojen viisiminuuttisen jäähyn aikana Blues maalasi kahdesti. Pitkän jäähyn juuri loputtua kotijoukkue viimeisteli vielä viidennen maalinsa ja näin peli oli KalPan osalta pelattu. Bluesin hurja kotitaika piti ja tilanne sarjataulukossa tasoittui entisestään.

Tällä hetkellä KalPa on sarjataulukossa kuudentena, mutta tasapisteissä on seitsemännellä sijalla oleva SaiPa. JYP on viidentenä KalPaa kaksi pistettä edellä ja nyt voiton ottanut Blues kolme pistettä KalPaa korkeammalla. Taistelu suorasta playoff-paikasta jatkuu siis erityisen jännittävänä Liigan kahdella viimeisellä kierroksella. KalPan runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan jo maanantaina Lukkoa vastaan, jolloin panokset ovat äärimmäisen kovat. Suora playoff-paikka on joukkueen tähtäimessä ja sitä varten pitää napsia vielä arvokkaita pisteitä. Tervetuloa Data Group Areenalle kannustamaan KalPa voittoon tuikitärkeässä ottelussa!