KalPa haki pisteen Tapparalta ja varmisti suoran paikan neljännesfinaaleihin

Tappara - KalPa 2-1 JA (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä.

KalPa lähti Liigan runkosarjan viimeiselle kierrokselle sijalta kuusi, kaksi pistettä sijalla seitsemän vaaninutta SaiPaa edellä. Tasapisteissä KalPa olisi joukkueista parempi koska sillä oli enemmän kolmen pisteen voittoja, joten suora paikka neljännesfinaaleihin vaati varmistuakseen yhden pisteen. Silloin savolaisten ei tarvitsisi jännittää Lappeenrannan ottelun tulosta.

Juuri sen yhden pisteen KalPa Tampereelta myös haki, vastustajana oli yksi kevään ehdottomasti kuumimmista joukkueista, Tappara. Keltapaidat siirtyivät avauserässä Tshekki-maalilla johtoon, tekijänä Tomas Kubalik, syöttäjänä Michal Birner. Tapparan tasoitus syntyi toisessa erässä, viimeistelijänä Jukka Peltola. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 63.57 kun hurjasta lämäristään tunnettu Teemu Aalto laukoi isännät ylivoimalla voittoon.

Runkosarja 2014-2015 oli KalPalta yksi Liiga-historian kovimpia comebackeja, sillä viime kauden sija 14. vaihtui yhden kauden aikana sijaan 6. Suorituksen arvoa nostaa vielä lähtökohdat kauteen, sillä joukkue on nuori ja hyvin omavarainen. Vaihtuvuus viime kauden joukkueeseen oli suuri, mutta valmennusjohdon ja kokeneen kapteeniston johdolla joukkue hitsautui nopeasti hyvähenkiseksi ja urheilulliseksi joukkueeksi.

KalPan upean kauden takaa löytyy suuresta roolista mies, joka on kyennyt samaan myös kerran aiemmin. Nimittäin kaudella 2007-2008 KalPan sijoitus oli 13. ja seuraavalla kaudella joukkue yllätti kaikki yltämällä sijalle 6. Tuolloin kausi huipentui vielä pudotuspeleissä SM-pronssiin. Kuten nyt, myös silloin päävalmentaja oli Pekka Virta.

Sijoittumalla kuuden joukkoon KalPa saavutti suoran paikan neljännesfinaaleihin ja ansaitsi itselleen lepoaikaa kolmepäiväisen viikonlopun ja sen jälkeen joukkueella on kolme päivää aikaa valmistautua tulevaan ottelusarjaan. Torstain aikana KalPa köröttelee linja-autolla Raumalle, missä ottelusarja Lukkoa vastaan alkaa perjantaina. Sarja jatkuu heti lauantaina Kuopiossa ja paikka semifinaaleihin avautuu neljällä voitolla.

Lipunmyynti neljännesfinaalien kahteen ensimmäiseen kotiotteluun on jo alkanut! Pudotuspelit palaavat Kuopioon, liput kotiotteluihin täältä!



PLAYOFF-KOTIOTTELUT:
 - La 21.3. klo 17.00 KalPa - Lukko  <- 2. neljännesfinaaliottelu
 - To 26.3. klo 18.30 KalPa - Lukko  <- 4. neljännesfinaaliottelu
 - Ma 30.3. klo 18.30 KalPa - Lukko  <- 6. neljännesfinaaliottelu (tarvittaessa)