Kaksi kanavaa radioi KalPan ottelut, selostajaksi palaa Mikael Juntunen

Iskelmä Oikea Asema ja Radio City Savo lähettävät KalPan Liiga-ottelut kahdella kanavalla koko Pohjois-Savon alueelle. Lisäksi Jääkiekkokierros Yle Puheella välittää tutusti kierroksen kaikkien otteluiden tunnelmat.

Suurin muutos tapahtuu selostamon puolella, viime kaudella selostajana toiminut Aleksis Ärje siirtyy selostamaan JYPin pelejä. Hänen paikkansa radioselostamossa ottaa vanha tuttu selostajaääni Mikael Juntunen.

- Oikea ajoitus Oikealta Asemalta, täydellinen sanoisin. Uudet haasteet olivat tarpeen ja kun kysyttiin, olin heti pelissä mukana, sanoo viimeiset kolme vuotta Yle Hämeessä radiojuontajana toiminut Juntunen.

46-vuotias Tampereella asuva toimittaja-kirjailija ottaa uusvanhan haasteen vastaan innolla. Viimeksi hän on selostanut KalPan otteluita radiossa neljä ja puoli vuotta sitten. Tämän jälkeen kului pari kautta Urho TV:n selostamossa. Tänä aikana kiekkomaailma on muuttunut somelaiseksi.

- Toivon, että saisimme myös radion välityksellä aivan uudenlaista hehkua uusin keinoin. Radio sinällään on mitä mainioin väline tunnelman luomiselle selostamon ja ottelua kuuntelevien kannattajien välille. Ottelutapahtumista tulee ihan toisenlaisia vastaanottimenkin äärellä näin some-aikakautena, kun laitetaan Twitterit ja Facebookit kuumaksi, hehkuttaa Juntunen.  

60 runkosarjaottelun urakka on kova, mutta samalla mieluinen.

- KalPan joukkueen ympärillä on taas kuhinaa. Ehkäpä Pekka Virran paluu penkin taakse ja nuoremman Juntusen paluu selostamoon tuovat menestyksen takaisin kiekkokaupunkiin? Tosin minä katson päältä ja korjaan hedelmät kansan kuultavaksi, kun "Peksi" tekee hommat, nauraa Juntunen.

Kotiotteluissa tarjolla on tanakka paketti kiekkoviihdettä. Otteluennakot ja laitahaastattelut hoitaa kotiotteluiden aikana tutusti konkariselostaja Mikko Juntunen. Myös vierasotteluissa kuullaan valmentajan ja pelaajien ennakkotunnelmia Mikael Juntusen tekemänä ottelupaikkakunnalta. Lähetykset alkavat puoli tuntia ennen ottelun alkua.

- Lupaan Mikon kanssa energistä, asiantuntevaa ja ajantasaista kiekkoviihdettä hyvillä vierailla maustettuna. KalPa on kovempi kuin aikoihin, Liiga on huippukova ja radiotiimi ampuu parvelta kovilla naurussa suin. Luvassa on siis huikea kausi!


Liiga-avaus KalPa-SaiPa Data Group Areenalla perjantaina 12.9. klo 18.30. Liput ennakkoon täältä.