Juuso Riksman oli The Man, Liigan paras vierasjoukkue niukkaan voittoon Kuopiossa

KalPa - Ässät 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta tulee olemaan täällä.

KalPa on taistellut hyvinkin miehekkäästi läpi tammikuun otteluruuhkan sekä joukkuetta kauden raaimman kuukauden aikana koetelleen loukkaantumissuman ja on raapinut vuoden ensimmäiseltä kuukaudelta pisteitä olosuhteisiin nähden varsin hyvin. Tiistaina kotiottelussa Ässiä vastaan tammikuun vero joukkueessa kuitenkin näkyi. Yrityksestä kotivoitto ei jäänyt kiinni, sen näkivät kotiyleisö ja tv:n katsojat, mutta kun jalka ei ollut tutun kevyt ja kun viimeistelystä puuttui se viimeinen terävyys, jäi liian paljon vastustajan onnistumisen varaan.

Vastustaja onnistui ja pelasi erinomaisen, tylyn vieraspelin. Vastustaja sattui juuri tällä kertaa olemaan Liigan tämän kauden paras vierasjoukkue Ässät, joten kovin monta kotijoukkuetta patapaidat ovat tällä kaudella jo yllättäneetkin ennen KalPaa. Ässät puolusti todella tiiviisti, uhrautuvien viisikoiden takana konkari Juuso Riksman torjui kuin enkeli ja kun porilaiset onnistuivat ottelussa Patrik Parkkosen muodossa kertaalleen maalinteossa, vierasvoitto näki päivänvalon.

Kun ottelun häviää ja kun maalinteossa ei onnistu, kehumisen aihetta ei tuloksessa ole. Ei KalPaa kannata tiistain ottelusta lähteä vastaavasti lyömäänkään, sillä kyllä joukkue yritti. Siitä kertovat myös torjunnat Samu Perhonen 15 ja Juuso Riksman 25. Kuten myös laukaukset, KalPa 43 ja Ässät 27. Kun avauserä oli Ässien ja toinen oli ottelun tasaisin, oli päätöserä isäntien painostusta, mistä kertovat osuvasti myös torjunnat Perhonen 1 ja Riksman 9. Porilaismaalivahti oli kuitenkin ottelun The Man ja täydellinen iltapuhde käänsi ottelun vieraille.

KalPa on jo vuosia kantanut yhteiskuntavastuutaan muun muassa laajalla koulukiertueella, jolla järjestetään vuosittain "Keltamustin koulu" kilpailu. Tällä kertaa kilpailun voitti Haapaniemen koulu ja palkinnoksi siitä oppilaat kutsuttiin paikanpäälle KalPa-Ässät otteluun. Runsaslukuisina Data Group Areenalle saapuneet koululaiset toivatkin katsomoon hienon lisän väriä ja ääntä. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudestaan!

KalPan tammikuu on äärimmäisen raaka, 28 päivässä 13 ottelua eli kuukausi lähes ottelu joka toinen päivä -tahtia, ja päälle tuhansien kilometrien verran linja-autossa istumista sekä useita öitä hotelleissa. Tuota rääkkiä savolaisilla on jäljellä vielä yhden ottelun verran, joka käydään perjantaina Jyväskylässä. Sen jälkeen koittaa ansaittu helmitauko. Tauolta keltapaidat palaavat tiistaina 10.2., jolloin Savon sydämeen saapuu vastustajaksi HIFK, liput otteluun ovat jo myynnissä!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 10.2. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium
 - To 12.2. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver
 - Ti 17.2. klo 18.30 KalPa - TPS  Supersaver