Jaakko Rissasen upea syöttö käänsi ottelun, KalPa voitti Pelicansin 0-2

Pelicans - KalPa 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Tilastot täällä.

Torstai-illan otteluun lähdettäessä KalPan tavoitteesta - voitto - ei puuttunut vaikeuskerrointa. Vaikka alla oli voitto tiistailta vahvalla esityksellä Turussa, alla oli myös tältä kaudelta jo kaksi tappiota Lahdessa. Pelicans kärsi edellisessä ottelussaan kirvelevän tappion pudotuspeliviivan juuri toisella puolella olevaa Bluesia vastaan, joten isänniltä ei kiukkua puuttunut. Lisäksi KalPalta puuttui kokoonpanosta tiistaina loukkaantuneen Joonas Lyytisen myötä karmaisevasti viisi puolustajaa.

Samu Perhonen KalPa-maalilla pelasi parhaan ottelunsa vuoden 2015 puolella, esitys oli kauttaaltaan vahva, ja sivutuotteena tuli toinen peräkkäinen nollapeli. Se oli tulokkaalle samalla jo kauden neljäs nollapeli, ja vaati nyt 25 torjuntaa. Tasaisen ottelun käännekohdaksi muodostui kaksi pitkää erikoistilannetta ja tarkkaan ottaen niillä nähty yksi maailmanluokan syöttö. Edelliset KalPan tämän kauden Lahden ottelut ovat kääntyneet Pelicansille avausmaalien myötä, nyt sen teki KalPa ja samalla se oli kääntämässä koko ottelua savolaisten eduksi.

KalPa sai toisessa erässä neljän minuutin ylivoiman, jonka loppusuoralla Veli-Matti Vittasmäki antoi laidasta pitkän syötön Jaakko Rissaselle, jolle avautui paikka laukoa. Umpisavolainen KalPan ykkössentteri syötti kuitenkin vielä Janne Keräselle, joka sai siirtää vieraat johtoon. Syöttö oli näyttävä ja kaksi nopeaa pitkää syöttöä repivat isäntien nelikon riekaleiksi. Kolmannessa erässä Pelicans pääsi viiden minuutin ylivoimalle Janne Kolehmaiselle tuomitun kyseenalaisen ryntäysjäähyn aikana, mutta savolaiset taistelivat Perhosen johdolla upeasti ja johto säilyi. Ottelun lopulla kotijoukkue haki tasoitusta vielä riskillä ja Rissanen pääsi nauttimaan nyt itse hyvästä syötöstä, tarjoilijana Jukka Voutilainen, ja illan toinen maali sinetöi voittajan.

KalPa on kaikessa hiljaisuudessa noussut puolustusta koettelevan rajun loukkaantumissuman keskellä kovaan vireeseen. Saldo viimeisestä viidestä ottelusta on neljä voittoa ja kotona tilasto on vieläkin komeampi, viiden peräkkäisen voiton suora.

Lauantaina vuorossa on jo alkuvuoden perinteeksi muodostunut Savolaisten peli. Vastustajaksi saapuu Tampereen Ilves ja luvassa on erikoisohjelmaa, esiintyjinä savolaiset suositut artistit Jamppa Kääriäinen sekä Timi Lexikon. Emä paljon tervetulloo!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - La 17.1. klo 17.00 KalPa - Ilves  Classic  <- Savolaisten peli, ovet aukeavat jo klo 15.30
 - Pe 23.1. klo 18.30 KalPa - JYP  Premium  <- Veikkauskierros
 - Ti 27.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver