Ensimmäinen CHL-kausi huipentuu finaaliin, vastakkain Luleå Hockey ja Frölunda Gothenburg

Tiistaina 3.2. Suomen aikaa kello 21.15 Luleån COOP Norrbotten Arenalla käynnistyvä Champions Hockey Leaguen ensimmäisen kauden finaali on täysin ruotsalainen. Vastakkain ovat Luleå Hockey ja Frölunda Gothenburg.

Voittajalle ojennettavan palkinnon nimi on European Trophy.  Katso kuva pokaalista täällä.

Finaalin jälkeen palkitaan myös CHL-kauden 2014-2015 arvokkain pelaaja. Ehdolla palkittavaksi ovat Erik Gustafsson (Frölunda Gothenburg), Mathis Olimb (Frölunda Gothenburg) ja Joel Lassinantti (Luleå Hockey). Lue lisää täältä.

Finaali huipentaa historian ensimmäisen CHL-kauden, joka käsittää kaikkiaan 161 ottelua. CHL-kausi alkoi 21.8. ja siihen osallistui 44 joukkuetta 11 sarjasta ja 12 maasta.

Mikäli finaali on kolmen erän jälkeen tasan, pelataan yksi 20 minuutin jatkoerä ja sen aikana maalin tekevä joukkue voittaa ottelun. Jatkoerä pelataan neljällä kenttäpelaajalla per joukkue. Mikäli jatkoerä päättyy maalittomana, ottelun voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla.

Ottelun erotuomarit ovat Daniel Piechaczek (Saksa) ja Aleksi Rantala (Suomi) sekä linjatuomarit ovat Sakari Suominen (Suomi) ja Andre Schrader (Saksa).

Ennakko finaalista molempien joukkueiden tärkeimpien pelaajien esittelyillä CHL:n sivuilla täällä.

CHL:n playoff-kaavio tuloksineen löytyy täältä.