Ennätysyleisö loi upean tunnelman, KalPa hallitsi, JYP niukkaan voittoon

KalPa - JYP 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

Ennen ottelua tiedettiin jo se, että Järvi-Suomen herruus Liigan runkosarjassa tällä kaudella tulee Pohjois-Savoon. KalPa on JYPiä parempi kauden keskinäisissä otteluissa nyt kolmannen kerran neljän kauden aikana, mikä on kova suoritus, sillä JYP on erinomaisen kova joukkue. Sitä ei tiedetty, vievätkö savolaiset keskinäiset voitot tällä kaudella voitoin 5-2 vai 4-3.

Jääkiekkokauden yleisöennätys Pohjois-Savossa oli 4411 katsojaa, syyskauden Kärpät-voitosta. Nyt tuo lukema laitettiin reilusti, yli kolmellasadalla katsojalla uusiksi. Lauantain jälkeen lukema on komeasti 4786 katsojaa. Tunnelma Data Group Areenalla oli yleisöennätyksen veroinen, sanalla sanoen upea. Se oli sitä heti ottelun alusta lähtien ja se oli sitä aina ottelun loppuun asti. Vieraiden johtomaalin jälkeenkin jo pian kulmakatsomo alkoi kannustaa heti omiaan ja suuri yleisö löi komeasti tahtia.

Kauden aikaisemmissa kotiotteluissa missä paikalla on ollut suurilukuinen yleisö, KalPa on pelannut erinomaisesti. Yleisön paljous ei ole kipsannut, vaan se on antanut lisää energiaa. Näin KalPa on kaatanut kotonaan Liigan kovista kärkijoukkueista tällä kaudella kerran HIFKin, kahdesti Kärpät ja kolmesti JYPin. Tällä kertaa ottelu kääntyi niukaksi tappioksi, mutta myös tällä kertaa kotiyleisö siivitti isännät vahvaan esitykseen. Niukka tappio tuli hyvän esityksen ja kaukaloon kaikkensa jättämisen jälkeen.

KalPa siirtyi avauserässä johtoon Juuso Riikolan komealla ylivoimamaalilla, joka syntyi terävällä laukauksella viivalta, suoraan syötöstä. Laadukkaan pakki-pakki -syötön osumaan tarjosi toinen nuori puolustaja Joonas Lyytinen. JYPin tasoitus tuli toisen erän alussa, niin ikään ylivoimalla kun Markus Hännikäinen laittoi kiekon maalin edestä verkkoon, erinomaisen syötön maaliin tarjosi Darryl Boyce. Kolmannen erän alkupuolella vieraiden voittomaaliksi jääneestä onnistumisesta vastasi maalille noussut puolustaja Mikko Luoma, ja osuma oli illan komein.

Maalivahtien torjunnat kirjattiin siten, että Andy Chiodo torjui 17 kertaa ja Tuomas Tarkki 22 kiekkoa. Ottelun hallinta näkyy selvemmin laukausten määrästä, jotka KalPa voitti selvästi 51-31. Laukausten vähyydestä isäntiä ei siis voi syyttää, sen sijaan täytyy antaa tunnustusta ottelun parhaan pelaajan Tarkin lisäksi JYPin kenttäpelaajille. He tekivät erinomaista työtä laukauslinjojen peittämisessä ja kun KalPa sai kiekkoja maalille, maalineduspelaaminen oli vahvaa.

Kiitos kaunis kotiyleisölle vahvasta tuesta. Tällä kertaa se ei kantanut voittoon asti, mutta paikalla olleet näkivät, kuinka se antoi isännille energiaa. KalPa oli ottelun hallitsevampi joukkue ja etenkin toisessa erässä KalPa pelasi useaan otteeseen pitkiä aikoja kuin viisi vastaan viisi -ylivoimaa, niin kovaa pyöritys JYPin alueella oli. Kotiyleisö sai nähdä vauhdikasta viihdettä kaikki kolme erää. Paikalla olleet myös näkivät, kuinka hyvin kotiyleisö viihtyi.