Ennakko: Mestiksen kuuma taistelupari KalPa ja Sport kohtaa ensi kerran SM-liigassa!

Data Group Areena: KalPa - Sport ti 18.11. klo 18.30. Otteluisäntä: KalPa Pro Shop.

Kun Sport helmikuussa nostettiin Mestiksestä SM-liigaan, KalPa ja Sport pääsevät tästä kaudesta lähtien ottamaan toisistaan mittaa jälleen vuosikymmenen tauon jälkeen. Kun seurat kohtasivat viimeksi virallisessa ottelussa huhtikuussa 2005, loppuunmyyty Kuopion jäähalli kiehui kolme erää ja repesi sen jälkeen riemuun - KalPa oli noussut takaisin SM-liigaan. Nyt Sport saapuu Kuopioon ensimmäisen kerran SM-liigajoukkueena, joten savolaisyleisölle tarjotaan harvinaista herkkua, nähtäväksi uusi SM-liigajoukkue.

Kuten nousijajoukkueille usein, myös Sportille ennakoitiin laajalti vaikeaa tulokaskautta, ja sellainen se on tähän asti ollut. Mutta, kaudesta on pelattu vasta kolmannes joten vaasalaiset ehtivät vielä parantaa. Ja mikä tärkeää, joukkueen ilme on ollut läpi syksyn yritteliäs. Helppoa iltaa ei ole luvassa tiistaina myöskään KalPalle, kun KalPa ja Sport kohtaavat toisensa historian ensimmäisen kerran SM-liigassa. KalPan peli on hyvässä kuosissa, mutta maalinteko on ollut viime ajat vaikeaa. Joko ketsuppipullo aukeaisi nyt?

Tervetuloa SM-liigaan, Vaasan Sport! Tervetuloa näkemään uusin SM-liigajoukkue, savolainen yleisö!


KalPan ja Sportin yhteinen historia:

Kaudella 1967-1968 karsinnassa Suomen sarjaan KalPa kylvetti Vaasan Palloseuran maalein 12-3. Seuraavan kerran Kuopio ja Vaasa kohtasivat jääkiekossa vasta kaudella 1982-1983. Tuolla ja kahdella seuraavalla kaudella KalPa ja Sport pelasivat yhtä aikaa I divisioonaa, kunnes kauden 1984-1985 päätteeksi Sport tippui II divisioonaan, ja vuotta myöhemmin KalPa nousi SM-liigaan. I divisioonassa KalPa sijoittui näistä kahdesta seurasta joka kausi paremmin. Kaudella 2001-2002 Mestikseen noussut KalPa ylsi heti pronssiotteluun, savolaiset kaatoivat Sportin Vaasassa ja tuulettivat pronssia. Seuraavalla kaudella seurat kohtasivat puolivälierissä ja nyt oli Sportin vuoro tuulettaa, KalPa kesälomalle voitoin 3-1.

KalPa oli ilmoittanut jo keväällä 2003, että sen tavoite on nousta SM-liigaan keväällä 2005. Keväällä 2004 yhdistyivät pohjalainen uho ja Juhani Tammisen itseluottamus ja Mestis-kaudesta 2004-2005 tuli KalPan ja Sportin kilpajuoksu kohti SM-liigaa. Runkosarjan neljä kohtaamista menivät KalPalle voitoin 3-1 ja finaaleissa KalPa jyräsi itsensä SM-liigaan näytöstyyliin voitoin 3-0. Näytöstyyliin siksi, että vaikka Sport teki Tammisen johdolla kaikkensa kaukalossa ja median edessä, se jätettiin finaalisarjassa tylysti ilman ainoatakaan maalia. Toisin sanoen KalPa-legenda Pasi Kuivalainen päätti komean uransa kasvattajaseuransa takaisin SM-liigaan nostamiseen, ja "Paffa" teki sen ennennäkemättömän tyylikkäästi - kolmella peräkkäisellä nollapelillä.

KalPan ja Sportin kilpajuoksussa kohti SM-liigaa oli tunnetta puolin ja toisin, joka toi Mestikselle paljon hyvää huomiota. Eikä seurojen keskenään vertaaminen loppunut vielä KalPan nousuun. Keväällä 2007 tuolloin TuToa valmentanut Ismo Lehkonen kertoi elämään jääneen näkemyksensä, "Ennemmin Sport on liigassa kuin KalPa on kahdeksan joukossa liigassa. Tämä on tehtaan takuu". Tehtaan takuu umpeutui kuitenkin jo keväällä 2009 kun KalPa oli SM-liigan runkosarjassa kuudes ja nappasi kaupanpäälle pudotuspeleistä vielä SM-pronssimitalit.


Otteluisännän tarjous:
Otteluisäntä KalPa Pro Shopilta pelipäivänä tiistaina 18.11. koko päivän klo 10-18 kaikki jääkiekkovarusteet -20 %. Lisäksi päivän 10 ensimmäiselle jääkiekkovarusteiden asiakkaalle Bauerin yllätystuotepaketti.


Pääsylippujen hinnat alkaen Supersaver-ottelu:
- Istumapaikat: 14 €
- Miniperhelippu (1+1) 20 € ja perhelippu (2+2 / 1+3): 48 €
- Seisomapaikat: 5 €

Katso kaikki lippujen hinnat täältä.

* = Lapset (7-15 v.), opiskelijat, varusmiehet / siviilipalvelusmiehet, Kuopion Työttömät ry:n jäsenet, eläkeläiset. HUOMIO! Varaudu todistamaan alennusoikeutesi.


Lippujen ennakkomyynti:
Hanki liput ennakkoon suoraan täältä tai käy ennakkomyyntipisteellä, jotka näet täältä.

Ostaessasi lipun Data Group Areenan A- tai B-ovelta, varaudu mahdollisiin jonoihin.

Kausikorttilaisia ja ennakkoon lipun lunastaneita kehotetaan käyttämään B-, C- ja D-sisäänkäyntejä.


Lippujen myynti, Data Group Areena:
Ennakkoon varatut liput löytyvät  A-oven vasemmalta ovelta.

Lipunmyynti A- ja B-ovilta alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkua. Katso lisää täältä.

Sisäänkäynti kaikilta ovilta alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkua
 

Pysäköinti:
Data Group Areenan lähietäisyydellä sijaitsevasta Haapaniemenkadun pysäköintitalosta löytyy noin 250 parkkipaikkaa. Pysäköinti on ilmaista KalPan kotiotteluiden aikana, alkaen 60 minuuttia ennen ottelun alkamista.


Veikkauspiste:
Veikkaus on poistanut Liiga-areenoilta Veikkauspisteet. Data Group Areenaa lähimmät Veikkauspisteet ovat Siwa Pelimies sekä Keilahalli.


VS-Ravintoloiden katsojamääräveikkaus:
Osallistu VS Ravintoloiden katsojamääräveikkaukseen AB-puolella Monttu Pubissa tai CD-puolella Pub Yläpesässä veikkaamalla ottelun katsojamäärää. Oikein tai lähimmäksi veikannut voittaa lounaslahjakortin Data Group Areenalla arkisin palvelevaan Trust LounasCorneriin. Voittajan nimi ilmoitetaan katsomääräjän kertomisen yhteydessä kolmannen erän aikana. Lounaslahjakortin voi noutaa B-tasanteen KalPa Shopista.


Jäätelöbaari:
B-tasanteella KalPa Shopin vieressä palvelee tällä kaudella jäätelöbaari, joka tarjoaa herkulliset jäätelöannokset lisukkeilla ja perinteiset tötteröt. Lue lisää täältä.


TEHO Sport -rankkarikilpailu:
KalPan jokaisen kotiottelun toisella erätauolla nähdään Liiga-kaudella 2014-2015 TEHO Sport -rankkarikilpailu. Kilpailijoina KalPan juniorijoukkueiden pelaajat. Katsojat voivat äänestää parasta suoritusta tekstiviestillä ja jokaisessa ottelussa yksi katsoja voittaa TEHO Sportin tuotekassin sekä ravintola Amarillon burgerilahjakortin. Lue lisää täältä.


KalPan viralliset jälkipelit ravintola Amarillossa:
KalPan viralliset jälkipelit järjestetään jokaisen Liiga-kotiottelun jälkeen ravintola Amarillossa. Jälkipelit alkavat noin 45 minuuttia ottelun päätyttyä. Isäntänä toimii legendaarinen Mikko Juntunen ja vieraaksi saapuu tällä kertaa puolustaja Tero Konttinen sekä hyökkääjä Janne Keränen.


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 18.11. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver
 - La 22.11. klo 17.00 KalPa - Blues  Classic
 - To 27.11 klo 18.30 KalPa - Lukko  Supersaver