CHL-aikakausi alkoi, kotiyleisö sai nauttia hienosta viihteestä ja maalijuhlasta

KalPa - Sparta Prague 4-5 VL (2-0, 1-2, 1-2, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria ottelusta täällä.

KalPa ja Sparta Prague tarjosivat molempien joukkueiden historian ensimmäisessä Champions Hockey League ottelussa yleisölle vauhtia ja viihdettä niin sanotusti koko rahan edestä. Ilta sisälsi aika lailla kaikkea, KalPan hienosta otteluun tulemisesta ja vahvasta aloituksesta varsinaisen peliajan viimeisten minuuttien maalikimaraan, ja kaupan päälle vielä jatkoajan sekä 10 laukojan voittomaalikilpailun.

KalPa siirtyi avauserässä kahden maalin johtoon Jyri Junnilan ja Juuso Riikolan maaleilla, Junnilan sivaltaessa KalPan historian ensimmäisen CHL-maalin ajassa 12:16 ja Riikolan maalin ollessa ylivoimaosuma. Avauserä olikin selvästi KalPan hallintaa. Toiseen erään Sparta sai unelma-alun, tasoitus vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen ja erästä tulikin vastaavasti tshekkiläisille väkevä erä. Robert Sabolicin kavennusta seurasi Lukas Cingelin ylivoimalla syntynyt tasoitus. KalPa kuitenkin pystyi paineenkin alla estämään vieraiden johtoon siirtymisen ja iski vieläpä kertaalleen erän lopussa itse, Sami Mutasen ensimmäisellä KalPa-maalilla.

Kolmannen erän lopun maalikimara ansaitseekin jo oman kappaleensa. Ensin Jan Buchtele tasoitti ottelun kun peliaikaa oli jäljellä 4:52. Sitten Michal Birner rokotti kotimaansa suurseuraa viemällä KalPan uudestaan johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä 2:20. Mutta Sparta tuli vielä kerran kun Buchtele osui uudestaan, jolloin peliaikaa jäi jäljelle 1:27. Kolmas erä oli eristä tasaisin ja molemmat joukkueet esittivät hyvää jääkiekkoa, toki virheitä sattui puolin ja toisin. Ottelun varsinainen peliaika sekä alkoi että päättyi vauhdikkaasti ja yleisön kannalta hyvin viihdyttävästi.

Viiden minuutin jatkoaika oli maaliton ja ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Tshekkiläinen yksilötaito on niin kuuluisaa jääkiekossa, että tähän ottelun loppuhuipennukseen KalPa lähti monen silmissä varmasti altavastaajana. Sparta siirtyikin voittolaukauskilpailussa Lukas Pechin ja Martin Rewayn suorituksilla jo 0-2 johtoon, mutta niin vain KalPa tuli vielä. Birner ja Jukka Voutilainen toivat Savon ylpeyden vielä tasoihin, mutta Sabolicin maaliin ei KalPa pystynyt enää vastaamaan. Näin yksi piste jäi Kuopioon ja kaksi pistettä lähti Prahaan.

Kummallekin joukkueelle tuomittiin ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta, molempien joukkueiden osuessa kertaalleen ylivoimalla. KalPan voi sanoa hallinneen ottelun tapahtumia enemmän, mutta torjuntoja Eero Kilpeläiselle kertyi 27 kopin muodossa hieman enemmän kuin 21 kiekkoa pysäyttäneelle Slovakian maailmanmestarivahti Rastislav Stanalle.

CHL-aikakausi on alkanut, ja niin suomalaiset kuin tshekkiläiset katsojat varmasti pitivät näkemästään! CHL-viihdettä on tarjolla Data Group Areenalla seuraavan kerran sunnuntaina 24.8. klo 16.00, kun vastustajaksi saapuu toinen keskieurooppalainen suurseura, saksalainen Adler Mannheim. Tervetuloa kansainväliseen ilmapiiriin!