Chiodo torjui ison voiton Jyväskylässä, KalPalle Järvi-Suomen herruus 2014-2015

JYP - KalPa 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Tilastot täällä.

Liigan runkosarjan raain kuukausi, tammikuu on KalPan osalta nyt takana. Kaikkiaan KalPa pelasi 28 päivässä 13 ottelua. Se on paljon, mutta kuukaudesta teki vielä selvästi raskaamman suuri matkustamisen määrä, kilometrejä bussissa kertyi tuhansia ja öitä hotelleissa runsaasti. Ja, tähän lisätään vielä juuri joulukuun lopussa tapahtunut ykkösmaalivahdin loppukaudeksi sivuun joutuminen sekä joukkue on joutunut pelaamaan lähes koko kuukauden kolmesta viiteen puolustajan ollessa sairastuvalla. Näin ollen tämä tammikuu on suurella todennäköisyydellä seurahistorian rankin tammikuu.

Minkälaiseen tulokseen KalPa sitten näissä äärimmäisissä olosuhteissa kykeni? Tammikuu alkoi upealla 4-2 kotivoitolla JYPistä ja se päättyi vähintään yhtä upeaan 1-2 vierasvoittoon samasta joukkueesta. Saldona oli 13 ottelusta 22 pistettä eli pistekeskiarvo oli oikein hyvä 1,69. Kun ottaa huomioon, että nyt 47 pelatun ottelun jälkeen joukkueen pistekeskiarvo koko kaudelta on 1,64, voi KalPan suoritusta tammikuussa sanoa erinomaiseksi. Se oli voitettu tammikuu ja yksittäisiä tappioita on aivan turha jäädä murehtimaan.

KalPa ja JYP kohtaavat toisensa runkosarjassa yleensä viisi kertaa, tällä kaudella Veikkauskierrosten myötä seitsemän kertaa. Kun KalPan vierasvoitto Jyväskylästä oli jo kauden neljäs voitto ja JYPillä niitä on kaksi, tarkoittaa se sitä jotta Järvi-Suomen herruus Liiga-kaudella 2014-2015 tuli Pohjois-Savoon. Samalla se on neljään viimeiseen kauteen jo kolmas kerta kun Järvi-Suomen kiekkovaltikka päätyy KalPalle.

Voitto oli Savon ylpeydelle monella tavalla tärkeä. Voitto ratkaisi Järvi-Suomen herruuden, joka merkitsee etenkin kannattajille paljon. Voitto oli sarjataulukon kannalta niin sanottu kuuden pisteen voitto. Voitto oli tärkeä KalPan uudelle maalivahdille Andy Chiodolle, joka avasi voittotilinsä heti debyytissään. Voitto on tärkeä joukkuehengelle, kun joukkue pääsee helmitauolle palautumaan ja harjoittelemaan. Voitto oli tärkeä myös mahdollista pudotuspelisarjaa ajatellen, JYP on kaadettu tämän kotiluolassa nyt myös tällä kaudella.

Kaukalon paras pelaaja oli KalPa-debyytissään 29 kiekon eteen venynyt Chiodo. Keltapaitojen maaleista vastasivat nyt ne miehet keiltä maaleja on lupa myös odottaa. Avausmaalissa Jukka Voutilainen yllätti klassisella vanhanaikaisella, vieläpä vaativammalla tavalla eli rystypuolelta. Voittomaalissa puolestaan Kasperi Kapanen osoitti, että mikäli haluat tehdä maalin, lauon maalia kohti ja niin Kapanen teki, myös hän rystypuolelta. Kiitos kuuluu koko joukkueelle joka laittoi ennen maajoukkuetaukoa vielä kerran kaiken likoon, ja se palkittiin nyt komeasti kolmella sarjapisteellä.

Sulat mustakeltaisiin hattuihin ansaitsevat miehet KalPan valmentajien kopissa rohkeudesta. Valmennus antoi joukkueelle aamujäiden sijaan aamuvapaan ja myös Jyväskylän päässä joukkue sai ladata itseään otteluun omatoimisesti, kapteeniston johdolla. Tunnustuksen ansaitsevat myös kapteenisto sekä koko joukkue, valmennuksen huutoon parhaalla mahdollisella tavalla vastaamisesta.

KalPalle helmitauko on 10 päivän mittainen ja ohjelmassa on ensin lepoa, sitten laadukasta harjoittelua, viikon lopulla joukkueen pilkkikilpailut ja seuraavan viikon alussa valmistautuminen seuraavaan otteluun. Yleisölle kyseessä onkin yksi runkosarjan odotetuimmista kotiotteluista kun tiistaina 10.2. vastaan asettuu Helsingin IFK. Liput otteluun ovat jo myynnissä, varmista istumapaikkasi ajoissa täältä. Lämpimästi tervetuloa!


SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
 - Ti 10.2. klo 18.30 KalPa - HIFK  Premium
 - To 12.2. klo 18.30 KalPa - Sport  Supersaver
 - Ti 17.2. klo 18.30 KalPa - TPS  Supersaver