85-vuotisjuhlaottelu / KalPa Wall of Fame / KalPa kuvateos

Jääkiekkokausi 2014-2015 on KalPalle 85-vuotisjuhlakausi. KalPa on tunnettu perinteitään ylpeästi esiin tuovana seurana ja juhlakausi tulee näkymään usealla eri tavalla.


85-vuotisjuhlaottelu lokakuussa

KalPan 85-vuotisjuhlaottelu pelataan Kuopiossa lokakuussa, vastustaja on Kärpät. KalPan SM-liigahistorian ensimmäinen ottelu syksyllä 1986 oli KalPa-Kärpät ja päättyi KalPan kotivoittoon 6-4. Ensimmäisen pääsarjaottelunsa, silloisessa Mestaruussarjassa KalPa pelasi jo kaudella 1957-1958.


KalPa Wall of Fame

KalPan historia on pitkä ja värikäs. Yhtä värikäs on vuosien varrella vaikuttaneiden KalPa-persoonien lista ja nyt yleisöllä on mahdollisuus ehdottaa omaa KalPa-legendaa Wall of Fameen perustelujen kanssa. Muitakin henkilöitä voi ehdottaa kuin pelaajia, sillä tärkeintä on, että ehdokas on KalPan historiaan keskeisesti liittyvä henkilö.

Wall of Fame tulee syksyllä 2014 Kuopion jäähallin päätyseinään ja lista valituista henkilöistä on nähtävissä myös KalPan kotisivujen Wall of Fame -osiossa.

Neljä ensimmäistä Wall of Fameen nimettyä ovat Pyörremyrskyketju, Jouni Rinne, Darius Rusnak ja Sami Kapanen. Ensi kaudella Wall of Fameen aateloidaan lisää KalPa-pelaajia, kuten jatkossa vuosittain.

KalPa Wall of Fame täällä.


KalPa kuvateos

Lehtikuvaaja Olli Herranen on kuvannut KalPaa läheltä 1970-luvulta alkaen. KalPa-kuvia viideltä vuosikymmeneltä julkaistaan kuvateoksena lokakuussa.

KalPa kuvateos täällä.