TPS-KalPa 6-3, savolaisten vaikea syksy sai jatkoa

TPS-KalPa 6-3 (1-0,2-1, 3-2)

Tilastot täällä.



Keväällä 1991 TPS ja KalPa esiintyivät uudenkarheassa Typhoonissa SM-liigan finaaleissa, hopeaa tuli. Lokakuun viimeisenä päivänä 2013 samat joukkueet esiintyivät nykyisellä HK Areenalla Liigan "jumbofinaalissa", hopeaa jäi taas käteen. Sattumaa on se, että vuonna 1991 Kai Suikkanen kuului TPS:n hyökkäykseen ja Jari Laukkanen KalPan hyökkäykseen, vuonna 2013 samat herrat ovat samojen joukkueiden päävalmentajia.

Itse ottelussa turkulaiset olivat savolaisia selkeästi tehokkaampia, korjasivat voiton luvuin 6-3 ja jättivät KalPan toistaiseksi Liigan viimeiseksi. Ottelun ratkaisu nähtiin yksilötasolla maalintekotilanteissa, joissa TPS:n kypärätempun iskenyt Niclas Lucenius sekä joukkueen ulkomaalaisvahvistukset nousivat esiin. KalPalta osuivat Joonas Riekkinen, Jukka Voutilainen ja Kalle Kerman (1+1), mutta joukkue kaatui tehottomuuteen maalipaikoissa.

Savon ylpeyden syksy on ollut monipuolisten vastoinkäymisten värittämä ja sanalla sanoen vaikea. Lauantaina edessä on alkusyksyn viimeinen ottelu, jonka voittamalla lähtökohdat KalPalle erittäin hyvään aikaan tulevalle marrastauolle olisivat selvästi paremmat kuin tappiolla tauolla poistuessa. Samalla kyseessä on viimeinen kotiottelu peräti kolmeen viikkoon.

KalPa palaa Turusta Kuopioon yötä myöten ja ehtii valmistautua tärkeään otteluun hyvin perjantain ja lauantain. Vastaan saapuu Espoon Blues, joka pelaa perjantaina kotonaan HIFKiä vastaan. Se ei ole missään nimessä ratkaisu, mutta se on etu KalPalle. Nyt on kotivoiton aika! Tule seisomaan joukkueesi taakse ja olemaan osa kuulua KalPan lauantai-kotiotteluiden tunnelmaa: nyt laitetaan likoon koko sydän ja kaikki energia! Me emme anna periksi, tervetuloa taistelemaan! Päätetään vaikea alkusyksy yhdessä odotettuun ja sitä makeampaan kotivoittoon!

Huomioi lipunmyynnissä Pyhäinpäivä, lue lisää täältä! Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon jo perjantaina ruokaostosten yhteydessä Kuopion K-citymarketeissa tai Siilinjärvella K-supermarket Herkkupadassa.


Seuraavat kotiottelut:
- La 2.11. klo 17.00 KalPa - Blues Classic
- Pe 22.11. klo 18.30 KalPa - Tappara Classic
- Ti 26.11. klo 18.30 KalPa - Jokerit Premium