Tiedote pelaajamuutoksista

KalPan kausi on mennyt tuloksellisesti alakanttiin. Olimme budjetoineet tälle kaudelle mukaan pudotuspelejä kahden kotipelin verran. Tällä hetkellä tilanteemme näyttää pudotuspelien osalta jo todella haastavalta. Ilman pudotuspelejä tulos tulee olemaan tappiollinen ja nyt joudumme tekemään kipeitä toimenpiteitä, jotta saamme minimoitua kyseisen tappion.

Kuluvalla kaudella olemme joutuneet toimimaan pelaajamarkkinoilla aiempia vuosia maltillisemmin. Vaikka tällä kaudella joukkueessa on ollut historiallisen paljon loukkaantumisia, emme ole voineet vahvistaa joukkuetta uusilla pelaajilla kuin lähinnä lyhytaikaisten vuokrasopimusten muodossa.

Vaisu menestys kaukalossa on vaikuttanut luonnollisesti myös yleisömäärään ja olemme tällä hetkellä yleisökeskiarvoa noin 800 katsojaa jäljessä. Koko kauden osalta tämä tarkoittaa noin 24 000 asiakkaan puuttumista ja esimerkiksi keskilipun hinnalla 15 € kyseinen yleisömäärä tarkoittaa 360 000 € puuttumista tuloista.

Olemme tässä tilanteessa tehneet päätöksen, että olemme valmiita mahdollistamaan muutaman pelaajan siirtymisen Kuopiosta pois. Kyseisillä siirroilla parannamme taloudellista tilannettamme ja on myös mahdollista, että näissä vaihdoksissa voi tulla meille joku uusi pelaaja, jonka haluamme mukaan ensi kauden joukkueeseemme. Haluamme näillä toimenpiteillä mahdollistaa ensi kaudelle mahdollisimman vahvan joukkueen, jolla voimme palauttaa pudotuspelit takaisin Kuopioon.

Loppukauden peleihin joukkue voi lähteä paineettomasti pelaamaan ja samalla mahdollistamme nuorille lahjakkuuksille hyvän näyttöpaikan tulevaisuutta ajatellen. Jokaiseen loppukauden peliin joukkue lähtee edelleen voitto mielessä!

Toni Saksman
toimitusjohtaja