Tässä on KalPan tuleva maskotti!

KalPa-maskotin suunnittelukilpailu herätti suuren kiinnostuksen ja kilpailuun osallistui yli sata suunnittelijaa, kilpailutöitä tuli vielä enemmän. Kilpailu kiinnosti laajalti, sillä kirjekuoria oli leimattu lähetetyksi ympäri Suomea, Helsingistä Rovaniemelle ja Vaasasta Joensuuhun asti. Ehdotuksia tuli hyvin monipuolisesti avaruushahmoista metsäneläimiin. Ylivoimaisesti suosituin aihe ehdotuksissa oli kalakukko.

Yleisöäänestyksessä Facebookissa ääniä annettiin lähes tuhat. Äänestyksessä kolmen kärki erottui selvästi. Voittaja oli ylivoimainen, lähes kaksinkertaisella erolla toiseksi sijoittuneeseen ehdotukseen. Yleisön suosikki oli kukko. KalPa Hockey Oy:n raati oli samaa mieltä kuin suuri yleisö ja valitsi maskottikilpailun voittajaksi kukon.




KalPa Hockey Oy ja kukon suunnitellut Taneli Okkonen työstävät yhdessä uutta maskottia, joka tulee esiintymään jatkossa kaikissa KalPan tapahtumissa.

 - Kukko on viekas olento ja se sopii savolaisuuteen. Ennen kaikkea kukko on synnynnäinen johtaja ja suunnannäyttäjä. Noista ajatuksista lähdin tekemään maskottia. Paljon oli osallistujia kyllä, mutta luotin että kukko on kova. Finaalissa oli muitakin kovia töitä, taso oli hyvä, kertoo Taneli Okkonen.

 - Haluamme kiittää kaikkia kilpailuun osallistujia. Ehdotuksia tuli todella paljon ja ehdotuksiin oli nähty paljon vaivaa. Maskotin toteutus oli poikkeuksetta hyvin kuvailtu ja moni ehdotus sisälsi myös tarinan maskotista, niitä oli hienoa lukea. Olemme hyvin otettuja, kuinka moni ihminen näki niin paljon vaivaa KalPan eteen, kertoo markkinointipäällikkö Paula Seppänen.

 - Tulevalla KalPan maskotilla on vahva identiteetti, kukko yhdistetään vahvasti Savoon. Sama asia tuli esille myös yleisöäänestyksessä kun kolmen kärjessä oli sekä kukko että kalakukko sekä siinä, kuinka paljon kalakukkoehdotuksia tuli. Kukossa on raatimme mielestä silmin nähden asennetta.