Tappara-KalPa 2-1. Ei uutta Tampereelta

Tappara-KalPa 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Tilastot täällä.




KalPa on pelanut kuluvalla kaudella Hakametsässä kahdesti sekä Ilvestä että Tapparaa vastaan ja tappioita on noista otteluista yhtä monta. Sijalla 13 nyt oleva KalPa lähti otteluun sarjassa toisena olevaa Tapparaa vastaan selkeästi haastajana. Yleisten ennakko-odotusten mukaisesti Tappara oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta maalivahtien torjunnoissa se ei näkynyt: Juha Metsola 15 torjuntaa, Pekka Tuokkola 13 torjuntaa.

Vaikka Tuokkolalle kertyi nyt torjuntoja varsin vähän, töitä miehellä riitti hien valumiseen asti ja iltaan mahtui useampi niin kutsuttu televisiotorjunta. Savolaisten kavennuksesta vastasi reilu minuutti ennen kolmannen erän loppua tuore nuorten maailmanmestari Saku Kinnunen. KalPa otti sitten maalivahdin pois ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tasoitus jäi saamatta ja pisteet jäivät Tampereelle.

Tapparan tiivis puolustaminen hyvin pelanneen maalivahti Metsolan edessä ansaitsee rehdin tunnustuksen. Tuo sama puolustus on koitunut lähes kaikkien muidenkin Liiga-joukkueiden turmioksi tällä kaudella, sillä Tappara on päästänyt maaleja toiseksi vähiten ja on myös sarjassa toisena.


Seuraavat kotiottelut:
 - La 11.1. klo 17.00 KalPa - Kärpät  Premium
 - La 18.1. klo 17.00 KalPa - Pelicans  Classic  <- Liigan Veikkauskierros
 - To 23.1. klo 18.30 KalPa - Ässät  Supersaver