Ässät-KalPa 2-5, KalPalla lentävä paluu marrastauolta

Ässät-KalPa 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)

Tilastot täällä.

Vaikea syksy takana ja paluu marrastauolta tositoimiin Porissa, missä Ässien pistekeskiarvo 10 ottelun jälkeen on ollut timantin kova 2,5 - koko Liigan kovin. Siinä lähtökohdat savolaisille otteluun Ässä-KalPa. Kun ottelua oli pelattu 1.59, Ässät siirtyi jo 1-0 johtoon. Siinä alkutahdit ottelulle.

Edellisten viiden menestyskauden aikana KalPa on osoittanut tasaisesti läpi kauden henkistä voimaa nousemalla voittoihin vaikeista asetelmista. Torstaina Porissa KalPa osoitti juuri sitä henkistä voimaa kun joukkue nousi vaikeista lähtökohdista ja heikoista alkutahdeista huolimatta komeaan 2-5 vierasvoittoon.

Isomäessä taisteltu voitto oli savolaisille henkisesti iso. Voiton arvoa nostaa se tosiseikka, että juuri Ässät on ollut KalPalle lähimenneisyydessä pirullinen vastustaja, viime kauden yhteensä 11 SM-liigakohtaamisen voitot kun menivät porilaisille peräti 9-2. Kuluvalla kaudella voitot ovat toistaiseksi KalPan eduksi 2-0 ja maalit - ne ovat kuin kohtalon ivana savolaisille 9-2.

KalPan maaleista hallitsevan Suomen mestarin kotiluolassa vastasivat Ossi Saarinen, Artturi Lehkonen (1+1), Jukka Voutilainen, Kalle Kerman (1+1) ja Saku Kinnunen. Savon väreissä debytoinut slovakkisentteri Rastislav Pavlikovsky avasi pistetilinsä Liigassa jo noin kahdeksan peliminuutin jälkeen syöttöpisteen muodossa. Maalivahti Pekka Tuokkola oli jälleen tärkeässä roolissa, torjuen muun muassa kolmannen erän tärkeillä hetkillä rangaistuslaukauksen.

Lähitulevaisuus näyttää, kuinka kovan hinnan KalPa joutui voitosta maksamaan. Joukkueen loukkaantumishuolet kasvoivat nyt peräti kahdella miehellä yhdessä erässä kun sekä Adam Masuhr että Jasse Ikonen joutuivat ontumaan kaukalosta pois noin 10 minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Kympillä kymmenen joukkoon: istumapaikat alkaen vain 10 euroa! Lue lisää täältä! #takaisinhallille.