Sami Kapanen pelikaverin silmin - Tuomas Kiiskinen

Sami Kapanen palasi 12 NHL-kauden jälkeen Kuopioon kesällä 2008. Tuomas Kiiskinen, KalPan edellisen kauden paras pistemies valmistautui tuolloin neljänteen kauteensa SM-liigassa.

Kiiskinen ja Kapanen pelasivat KalPassa yhdessä kolme SM-liigakautta, 2008-2009 ja 2009-2010 sekä Samin palattua kaukaloihin vielä kauden 2011-2012. Ensimmäinen yhteinen kausi päättyi sensaatiomaiseen SM-pronssiin ja Kiiskinen teki uuden piste-ennätyksensä. Seuraavalla kaudella hän ylsi jälleen piste-ennätykseensä. Viimeisellä yhteisellä kaudella KalPa voitti runkosarjan, Kiiskinen nosti piste-ennätyksensä jo 47:ään ja siirtyi KHL-jäille.


 - Pelaajana Sami on yksi kovimmista huippu-urheilijoista ja johtajista, joita olen koskaan nähnyt. Oli unelmien täyttymys päästä näkemään niinkin läheltä oman idolin joka päiväistä tekemistä ja kuinka hän elää huippu-urheilijan arkea.

- Yksi parhaista muistoista on Samin ensimmäinen treenipeli kun hän tuli takaisin KalPaan. Sami pelasi ykköskentässä ja ensimmäisessä vaihdossa näytti heti mallia miten tosissaan hän jokaiseen peliin heittäytyy... Vastustajan puolustaja meni maalin taakse hakemaan kiekkoa kun Sami kelasi täyden puolen kentän vauhdin ja kolasi puolustajan ihan pystyyn! Tämä siis ensimmäisessä treenipelissä!! Miten siinä sitten parikymppiset miehen alut voi olla tekemättä kaikkeaan voiton eteen?! Taisipa Sami jonkun maalinkin siinä pelissä tehdä...

 - Ystävänä Sami on saman tyylinen kuin jäällä, heittäytyy täysillä mukaan ja on erittäin avoin, sosiaalinen ja avulias. Hän on monet kerrat antanut neuvoja ja tsempannut kun on ollut vaikeaa ja koittanut kertoa omia kokemuksiaan eri tilanteisiin.

 - On todellinen kunnia olla Samin ystävä ja toivon kaikkea hyvää Samille viimeiseen otteluun ja elämään!