Sami Kapanen pelikaverin silmin - Pekka Tirkkonen

Pekka Tirkkonen pelasi SM-liigaa KalPassa viisi peräkkäistä kautta 1991-1996 sekä kuudennen kauden kaudella 1998-1999. Yhteensä Tirkkonen pelasi KalPa-paidassa 274 ottelua ja teki niissä pisteet 78+100. "Peksi" oli Kuopiossa aina erittäin suosittu ja on edelleen yksi KalPan kautta aikojen parhaita keskushyökkääjiä

Tirkkonen pelasi Sami Kapasen kanssa yhtä aikaa kolmella kaudella 1991-1994. Viimeisellä kaudella ykkösketju Sami Kapanen - Pekka Tirkkonen - Janne Kekäläinen, takana puolustajapari Vesa Salo - Mika Laaksonen oli KalPan todellinen syömähammas ja mätti yhdessä peräti 181 pistettä.


 - Samin ja Jannen kanssa yhteinen kemia natsasi heti, meidän ei tarvinnut pitää palavereita ja sopia asioita. Ruvettiin vain pelaamaan ja tulosta tuli.

 - Keväällä 94 kauden viimeinen peli oli sunnuntaina, maanantaina oltiin Samin kanssa hallin kuntosalilla, Junnon Juha soitti meille ja kysyi halutaanko pelata playoffeja. Ajateltiin ensin että mitä ihmettä, mutta tiistaina huomattiin että ollaan lentokoneessa matkalla Brnoon. Ne oli Tsekin nousukarsintoja Slavia Prahaa vastaan ja Brno oli häviöllä voitoin 0-2. Eka peli hävittiin ja oltiin puoli viikkoa lomalla siellä puolisoiden kanssa kun odoteltiin Brnon tekemän protestin käsittelyä ja jatkuuko ottelusarja vai ei. Protesti koski ensimmäisen ottelun rankkarikilpailua joka oli katkaistu liian aikaisin. Protesti ei mennyt lopulta läpi ja meidän kausi seuratasolla päättyi.

 - Samista näki jo silloin, että siinä on urheilullisesti erittäin määrätietoinen mies jolla on jo nuorena kovat tavoitteet. Sami oli tosi sitoutunut, määrätietoinen, periksiantamaton. Oli kova halua kehittyä joka päivä ja Sami oli luonteeltaan huippu-urheilija. Samista näki jo nuorena että pääsee pitkälle.

 - Sami vihasi häviämistä ja halusi voittaa aina, ei ollut väliä mikä oli peli, pienpeli tai vaikka sähly. Tunnetta ja temperamenttiä löytyi. Halu voittaa oli tosi kova. Kaukalon ulkopuolella Sami oli erilainen, rauhallinen, huumorintajuinen, iloinen ja näki kaikissa asioissa positiivisia puolia. Sami oli tosi reilu ja luotettava.



Sami Kapasen jäähyväisottelu: KalPa - Tappara torstaina 13.3. klo 18.30. Trust Kapital Areenalla