SaiPa-KalPa 4-0. KalPa taipui taistellen tappioon

SaiPa-KalPa 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Tilastot täällä.


 


Jääkiekko on laji, missä voi tapahtua lyhyessä ajassa isojakin asioita paitsi joukkueiden välillä kaukalossa, myös seurojen välillä voimasuhteissa. SaiPa on läpi 2000-luvun tunnettu Liigan tyvipään sympaattisena seurana, jonka riveissä taistelee muista joukkueista siirtyneitä nuoria ja ei vielä läpi lyöneitä pelaajia. Vastaavasti KalPa on tunnettu viimeiset vuodet seurana joka on pelannut Liigan kärkipäässä ja jonka riveissä on nähty myös lukuisia nimimiehiä.

Perjantaina Lappeenrannassa kotijoukkue nousi sarjassa viidenneksi ja joukkue tähtää aiemmista kausista poiketen menestykseen tässä ja nyt, mistä yhtenä osoituksena on hurjat kahdeksan ulkomaalaispelaajaa. Ja sitten vastustaja KalPa jatkaa sarjassa viimeisenä ja joukkueen 20 pelaajasta peräti 13 oli syntynyt 1990-luvulla. Niin se maailma voi joksikin aikaa kääntyä ylösalaisin! Ennemmin tai myöhemmin maailma kyllä yleensä palaa toisinkin päin.

Joukkueiden ensimmäiset ottelut valmentajavaihdosten jälkeen ovat usein isoja kysymysmerkkejä, tuloksena voi olla väkevä taistelu, mutta joskus myös hyvin sekava esitys ja mahalasku. KalPa-valmennus uuden päävalmentajan Anssi Laineen johdolla oli onnistunut valmistamaan joukkueen otteluun oikein ja KalPa tuli otteluun hyvin. Joukkueen yritteliääseen ilmeeseen ja alusta loppuun asti periksi antamattomaan taisteluun voi olla tyytyväinen, mutta ei muuhun, sillä maalipaikkojen luominen oli työn ja tuskan takana myös ylivoimalla. Tappioon ei voi olla koskaan tyytyväinen.

KalPan paras oli nyt 36 torjunnan maalivahti Henri Kiviaho, jonka käyrä on ollut nouseva kauden loppua kohti. Hyviä esityksiä tarvitaan kuitenkin lisää vielä tänä keväänä, sillä juuri 20 vuotta täyttäneellä nuorella miehellä ei ole vielä sopimusta ensi kaudelle Kuopioon.

Seuraavaksi KalPa pelaa jo heti seuraavana päivänä lauantaina, jolloin Trust Kapital Areenalle saapuu Tappara. Ottelu on Laineen ensimmäinen päävalmentajana kotiyleisön edessä Liiga-tasolla.


Seuraavat kotiottelut:
 - La 1.3. klo 17.00 KalPa - Tappara  Classic
 - La 8.3. klo 17.00 KalPa - TPS  Classic
 - To 13.3. klo 18.30 KalPa - Tappara  Classic